Venäjä sai tiedot autorahoitusyhtiöistä – 21 yhtiön rahoittamalla autolla pääsee nyt Suomesta Venäjälle ilman vakuusmaksua

Oman auton rahoittaneen yhtiön tilanne kannattaa tarkastaa rahoitusyhtiöstä.

tullit
Vaalimaan rajanylityspaikka.
Petri Lassheikki / Yle

Venäjän tulli on vapauttanut 21 rahoitusyhtiön autot maahantulon yhteydessä maksettavista vakuusmaksuista.

Suomen tulli toimitti yhtiöiden tiedot Venäjän tullille. Venäjän tulli vastasi maanantaina, että kyseisillä yrityksillä ei ole maksamattomia tullimaksuja eikä sakkoja. Tämän perusteella Venäjän tulli ei vaadi näiden yritysten omistamista autoista vakuutta.

Venäjän tulli on lähettänyt alueellisille tulliviranomaisille asiaa koskevan määräyksen. Suomen tulli puolestaan on ilmoittanut rahoitusyhtiöille Venäjän tullin päätöksestä.

Lista voi täydentyä

Suomen tulli täydentää Venäjälle lähettämäänsä rahoitusyhtiölistausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi.

Tullin mukaan autojen haltijat voivat varmistaa omilta rahoitusyhtiöiltään, onko heidän heidän autonsa omistava rahoituslaitos vapautettu vakuuksista.

Venäjällä syyskuun alussa voimaan tulleen lain mukaan maahan voi viedä kerrallaan vain yhden ulkomaisen auton omistajaa kohden ilman vakuusmaksua. Tämä koskee myös osamaksulla hankittuja, rahoitusyhtiöiden nimissä olevia autoja.

Venäjän tulli tiedotti viime viikolla, että vakuusmaksun voi välttää, jos Venäjän tulli on etukäteen saanut tiedon auton omistavasta rahoitusyhtiöstä.

Tiettyjen rahoitusyhtiöiden autoja on jo päässyt Venäjälle.