Kelataksien tilaukset toimivat taas Hämeessä ja Pirkanmaalla

Elisan puhelinverkossa ollut vika jumiutti taksitilaukset täysiin tiistaina puolenpäivän jälkeen Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Lyhyet
Taksi
Nuori taksiryöstäjä yritti matkan aikana puukottaa naiskuljettajaa kahdesti. Tekijällä on huumetaustaa. Kuvituskuva.Mikko Savolainen / Yle

Kela-taksien tilauksessa olleet ongelmat on saatu likimain korjattua iltapäivän lopuksi Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Puoliltapäivin tiistaina ilmenneen ongelman vuoksi Tampereen aluetaksin tilauspuhelut eivät menneet läpi keskukseen.

Ongelmat koskivat kaikkia tilauksia eli myös invataksia ja Kela-kyytiä Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Ongelma johtui Elisan valtakunnallisesta viasta, joka on siis nyt saatu korjattua.

Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla kelataksien tilauksissa on ollut heinäkuun alusta alkaen jatkuvasti ongelmia. Etenkin Kanta-Hämeestä tulleet kela-taksitilaukset ovat olleet vaikeuksissa kilpailutuksen voittaneen operaattorin toiminnassa. Kelan kilpailutettua kuljetusten järjestelijän Tampereen aluetaksi voitti kilpailutuksen huhtikuussa.

Nyt syyskuun lopussa Kilpailu- ja kuluttajavirasto on ryhtynyt selvittämään kilpailutusten järjestämistä ja kuljetusten ongelmia.