Viisi kunnanjohtajaksi hakenutta testiin Kolarissa

Kaikkiaan virkaa haki 24 henkilöä.

Kolari
Kansalaisaktiivi, vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso pitää itseensä kohdistunutta kaasuhyökkäystä poliittisena ja epäilee äärioikeistolaisia motiiveja.
Helsinkiläinen vasemmistopoliitikko ja JHL:n sopimustoimitsija Dan Koivulaakso on yksi testattavista hakijoista.Pekka Loukkola / Yle

Viisi Kolarin kunnanjohtajaksi hakenutta kutsutaan soveltuvuustesteihin. Testeihin pääsevät Meri-Lapin kehittämiskeskuksen seutupäällikkö Markku Hukkanen, JHL:n sopimustoimitsija Dan Koivulaakso, Pohjois-Savon Osuuspankin pankkilakimies Juho Jukkola, Kauhajoen sivistysjohtaja Eija Liikamaa ja Liikenneviraston talousjohtaja Kristiina Tikkala.

Kolarin kunnanhallitus päätti asiasta tiistaina.

Lisäksi kunnanhallitus totesi, että hakuajan jälkeen suostumuksensa antanut hakija on otettu huomioon. Kunnanhallitus päätti soveltuvuustesteihin kutsuttavista henkilöistä hakupapereiden ja viime viikolla tehtyjen haastattelujen perusteella.

Kunnanjohtajan virkaa haki 24 henkilöä.

Kolarin kunnanjohtajan virka tuli auki kun edellinen viranhaltija Antti Määttä vaihtoi työpaikkaa. Määttä on aloittanut Rovaniemen kaupungin henkilöstöjohtajana.