Herätys: Venäjän pääministeriltä kysyttäneen viikonlopun operaatiosta, puolet työikäisistä ei palaudu arjessaan riittävästi, myrskymatalapaine liikkuu Suomen yli

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Dmitri Medvedev seisoo seinämaalauksen edessä Smolenskin alueen sotamuseossa ja katsoo kuva-alalla yläoikeaan. Maalauksessa neuvostosotilaat pystyttävät punalippua talon katolle sodasta kärsineessä kaupunkimaisemassa.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoo, että uudet pakotteet merkitsevät loppua toiveille Yhdysvaltain ja Venäjän suhteiden parantamisesta.Ekaterina Shtukina / Sputnik / Government Press Service Pool / EPA

Venäjän pääministeri tänään Suomeen – nouseeko Turun saariston jättioperaatio keskusteluihin?

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapuu tänään Suomeen. Medvedevin vierailua isännöi pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Ennakkoon ei ole tiedossa, keskustelevatko pääministerit Suomen viranomaisten viime viikonlopun jättioperaatiosta Turun saaristossa, mutta median odotetaan nostavan teeman esiin.

Palautuminen on vähälle huomiolle jäänyt voima: "Työntekijät tekevät enemmän kuin olisi tarve, väsyttävät itsensä turhaan"

Arki tuntuu äärisuoritukselta ja selviytymiseltä. Uni on katkonaista tai ei virkistä. Et ole yksin, sillä puolet työikäisistä ei palaudu arjessaan riittävästi. Työasiat pyörivät mielessä lomallakin. Jotta jaksaisi, on arvot laitetettava järjestykseen ja arki "ohjelmoitava" uuteen uskoon.

Masentunut lyyhistyy töissäkin murheidensa alle.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Lastenpsykiatri ehdottaa kännykkäkieltoa kouluihin – Ranskassa näin on tehty, mutta Suomessa laki ei sitä salli

Lastenpsykiatri ja THL:n erityisasiantuntija Jukka Mäkelä on huolissaan älypuhelinten vaikutuksista koululaisten oppimiseen ja hyvinvointiin. Hän on sitä mieltä, että älypuhelinten yleistymisen keskellä Suomessa ollaan liian sinisilmäisiä älypuhelinten vaikutuksille koulumaailmassa.

Kännykät parkissa.
Esa Huuhko / Yle

Ottaisitko ikäihmisiä kotiisi asumaan? Perhehoitaja voi tienata neljä tonnia kuussa, mutta pelkän rahan takia työhön ei kannata ryhtyä

Suomessa asuu yli 700 ikäihmistä perhehoidossa. Useampikin olisi valmis muuttamaan tuntemattoman kotiin, jos joku vain ottaisi. Perhehoitajaksi voi ryhtyä kuka vain. Riittää, että haluaa pitää lähimmäisestä huolta. Siitä jopa maksetaan. Perhehoito on kuitenkin kaukana tavallisesta palkkatyöstä.

Helka Laine ja Pekka Kivi istuvat sohvalla.
Päivi Meritähti / Yle

Yhdysvallat pidättänyt kiinalaismiehen vakoiluepäilyjen vuoksi

Yhdysvallat on pidättänyt kiinalaismiehen epäiltynä amerikkalaisten tiedemiesten ja insinöörien vakoilusta. Mies tuli Yhdysvaltoihin vuonna 2013 opiskelemaan. Oikeuden asiakirjojen mukaan mies on ollut yhteydessä kiinalaiseen tiedusteluviranomaiseen ja hankkinut tietoja kahdeksasta joko Taiwanissa tai Kiinassa syntyneestä Yhdysvaltain kansalaisesta.

Myrskymatalapaine liikkuu Suomen yli

Keskiviikkoyönä lännestä saapuu laaja sadealue ja tuuli voimistuu. Ylen meteorologin Kerttu Kortakorven mukaan sateet liikkuvat päivän aikana maan yli itään ja yleisesti vettä sataa 5–10 mm. Sateiden lisäksi tuuli voimistuu. Lounaisilla merialueilla myrskyää ja sadealueen jälkipuolella tuuli on maa-alueilla puuskissa vaarallisen voimakasta. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Keskiviikkoiltapäivän sää.
Yle Sää