Trumpin twiitti sai tuhannet ihmiset kertomaan raiskaus- ja hyväksikäyttökokemuksistaan – #WhyIDidntReport trendaa Twitterissä

Brett Kavanaug on Trumpin ehdokas korkeimman oikeuden tuomariksi, jota syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Trump vähätteli syytöksiä, koska uhri ei raportoinut niitä heti.

seksuaalirikokset
Presidentti Donald Trump muistotilaisuudessa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.Andrew Harrer / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin viime viikolla julkaisema Twitter-kirjoitus on poikinut uuden some-liikkeen (siirryt toiseen palveluun).

Liike sai alkunsa siitä, kun Trump puolusti korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaugh'ta häntä vastaan esitettyjä hyväksikäyttösyytöksiä vastaan.

Trump ihmetteli, miksei Kavanaugh'ta hyväksikäytöstä syyttävä Christine Blasey Ford tai hänen vanhempansa raportoineet asiasta viranomaisille heti silloin, kun väitetty hyväksikäyttö tapahtui.

Trumpin kirjoituksen jälkeen tuhannet seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen uhrit ovat uskaltautuneet kertomaan kokemuksistaan #WhyIDidntReport-hastagilla varustetuissa kirjoituksissa.

Kirjoituksissa kerrotaan pelosta ja häpeästä, jota monet uhrit tuntevat, ja joka estää heitä kertomasta asiasta muille.

CBS-uutiskanavan haastattelema psykologi Dawn Hughes sanoo, että seitsemän kymmenestä seksuaalisesta hyväksikäyttötapauksesta jää raportoimatta viranomaisille.

– Uhrit pelkäävät, ettei heitä oteta vakavasti tai että heitä aletaan uhkailla. Heitä pelottaa häpeä ja nöyryytys. Joskus näiden asioiden pohtiminen on yksinkertaisesti liikaa uhreille, Hughes sanoo.

Lue myös:

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariehdokas puolustuskannalla – vaimo vierellä poikkeuksellisessa tv-haastattelussa: Olin lukiossa neitsyt

WP: Trumpin tuomariehdokasta ahdistelusta syyttävä nainen astui julkisuuteen