Vankeuteen tuomitun Cosbyn vaimo: Todisteena käytetty puhelinnauhoitus on väärennetty

– Tämä on se, mitä tapahtuu, kun laitamme ihmiset vastuuseen vallan väärinkäytöstä, kirjoitti amerikkalaisnäyttelijä saatteeksi videoon, jossa Bill Cosbya viedään oikeussalista käsiraudoissa.

Bill Cosby
Amerikkalainen televisiotähti Bill Cosby, 81, vietiin oikeussalista käsiraudoissa.
Amerikkalainen televisiotähti Bill Cosby, 81, vietiin oikeussalista käsiraudoissa.EPA

Amerikkalaiskoomikko Bill Cosbyn vaimo Camille Cosby väittää syyttäjän käyttäneen peukaloituja todisteita oikeudenkäynnissä, jossa koomikko tuomittin 3-10 vuoden vankeurangaistukseen.

Cosby sai tuomion tiistaina Andrea Constandin huumaamisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kyseinen tapaus sattui vuonna 2004, mutta kymmenet naiset ovat kertoneet julkisesti Cosbyn ahdistelleen ja huumanneen heitä vuosien varrella.

Camille Cosby julkaisi pian tuomion langettamisen jälkeen tiedotteen, jossa hän väitti piirisyyttäjä Kevin Steelen käyttäneen oikeudenkäynnissä väärennettyä todistusaineistoa.

Rouva Cosby viittaa miehensä ja Andrea Constandin äidin Gianna Constandin väliseen puhelinkeskusteluun, jonka uhrin äiti nauhoitti vuonna 2005. Gianna Constand otti yhteyttä Cosbyyn sen jälkeen, kun hänen tyttärensä oli kertonut raiskauksesta.

Nauhoitteessa Cosby vältteli puhumasta tapahtuneesta, mutta vihjasi olevansa valmis rahoittamaan Constandin korkeakouluopintoja.

Pennsylvanialainen oikeusistuin päätti 25. syyskuuta 2018, että Bill Cosby tuomitaan vankilaan vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
Pennsylvanialainen oikeusistuin päätti 25. syyskuuta 2018, että Bill Cosby tuomitaan vankilaan vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.EPA

Camille Cosbyn mukaan nauhoitetta oli peukaloitu. Hänen mukaansa Cosbyn puolustusasianajajatiimi tulee vetoamaan tähän, kun tuomiosta valitetaan virallisesti.

”Hän murskasi sieluni”

Andrea Constandin oikeusistuimelle antamassa, kirjallisessa lausunnossa nainen kertoo seikkaperäisesti läpikäymästään tuskasta ja kärsimyksestä.

– Bill Cosby otti kauniin, terveen nuoren sieluni ja murskasi sen. Hän ryöväsi terveyteni ja elivoimani, avoimuuteni sekä luottamukseni itseeni ja muihin, Constand kirjoitti.

Amerikkalainen näyttelijä Alyssa Milano julkaisi Twitterissä videon, jossa Cosbya viedään oikeussalista käsiraudoissa.

– Tämä on se, mitä tapahtuu, kun laitamme ihmiset vastuuseen vallan väärinkäytöstä, Milano kirjoitti.

Niin ikään Cosbya raiskauksesta syyttänyt entinen huippumalli Janice Dickinson kertoi, millaisten traumojen kanssa hän on taistellut tapauksen jälkeen. Dickinsonin mukaan Cosby huumasi ja raiskasi hänet hotellihuoneessa vuonna 1982.

– Minulla on jatkuvia painajaisia, herään pelkoon, pelkään pimeää. Terapia on auttanut vähän, mutta se ei ole auttanut palauttamaan viattomuuttani. En koskaan palautunut entiselleni enkä koskaan tule palautumaan, kirjoitti Dickinson Twitterissä.

Amerikkalainen koomikko Bill Cosby tuomittiin vankeuteen seksuaalirikoksesta – Puolustus halusi kotiarestia

Aiheesta muualla:

Bill Cosby sentenced to state prison for sexual assault (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP, AFP, Reuters