1. yle.fi
  2. Uutiset

Sodankylän Elokuvajuhlat saa lisää rahaa kunnalta

Sodankylän elokuvajuhlat pyytää lisää rahaa, koska tapahtuma ja sen kulut ovat kasvaneet huomattavasti viime vuosina.

kulttuuri
Elokuvateatteri Lapinsuu Sodankylän Elokuvajuhlien aikaan.
Elokuvateatteri Lapinsuu on yksi Sodankylän Elokuvajuhlien keskeisistä paikoista.Perttu Ruokangas / Yle

Sodankylän kunta antaa lisää rahaa Sodankylän Elokuvajuhlille. Sodankylän Elokuvafestivaali-yhdistys on anonut kunnalta 30 000 euroa lisää tukea tälle vuodelle. Kunnanhallitus päätti tiistaina myöntää lisärahan.

Kunta kattaa avustussumman konkurssiin menneen Luosto Classic-tapahtumalta käyttämättä jääneestä avustuksesta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Pyhäjärvi (kesk.) vastusti lisätukea, mutta kukaan muu hallituksessa ei kannattanut häntä joten asiasta äänestetty.

Sodankylän elokuvajuhlat pyytää lisää rahaa, koska tapahtuma ja sen kulut ovat kasvaneet huomattavasti viime vuosina, mutta kunnan tuki on pysynyt ennallaan. Kunnan lisäksi elokuvajuhlat saa pysyvää tukea opetusministeriöltä, jolta festivaali haluaa myös lisää rahaa.

– Julkinen tuki tapahtumalle on tärkeää, sillä lippujen hintoja ei voi nostaa samaa tahtia kun kulut ovat kasvaneet, Sodankylän kunnanjohtaja Viljo Pesonen sanoo.

Sodankylän kunta on avustanut Sodankylän elokuvajuhlia aiemmin vuosittain 120 000 euron tapahtumatuella. Tapahtumatuki on noin 15 prosenttia elokuvajuhlien toimintabudjetista. Aiemmin kunnan ja valtion tuki on kattanut jopa noin puolet tapahtuman kuluista.

Sodankylän Elokuvajuhlat keräsi järjestäjien mukaan kaikkiaan noin 28 000 kävijää Sodankylään viime kesäkuun puolivälissä.

Lue seuraavaksi