1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hallituskoalitio

Politiikan toimittajien arvio: Hallituksen nahistelusta hyötyy oppositio – Rinne "syö popcornia kotona ja nauttii"

Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari arvelee, että kohta ollaan päästy samaan tilanteeseen kuin viime hallituskauden lopussa, jolloin Juha Sipilä (kesk.) "oli vain hiljaa, pidätti hengitystä ja odotti vaalipäivää".

Hallituskoalitio
Hallituksessa kuohuu
Hallituksessa kuohuu

Hallituspuolueiden viime päivien nahistelusta hyötyy ennen kaikkea oppositio, arvioivat politiikan toimittajat Ylen aamu-tv:ssä tänään keskiviikkona.

Hallituspuolueet ajautuivat erimielisyyksiin perjantaisen ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusäänestyksen jälkipyykissä. Hallituksen eduskuntaryhmien puheenjohtajat puivat eilisessä kokouksessaan tulehtunutta tilannetta, ja siniset ja keskusta pitivät vielä illalla omat tuuletuskokouksensa.

Sipilä oli vain hiljaa, pidätti hengitystä ja odotti vaalipäivää.

Marko Junkkari

Helsingin Sanomien politiikan toimittajan Marko Junkkarin mielestä kohta ollaan päästy samaan pisteeseen kuin viime hallituksen kauden lopussa.

[Juha] Sipilä oli vain hiljaa, pidätti hengitystä ja odotti vaalipäivää – ja kepu voitti, Junkkari muisteli.

Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen huomautti, että oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei ole ollut "ihan hirveän paljoa viime päivinä äänessä".

– Ei. Se syö popcornia kotona ja nauttii, Junkkari nauroi.

Pitkään politiikan toimittajan töitä tehnyt mediayrittäjä Eeva Lehtimäki huomautti, että myös Timo Soini on yksi hyötyjistä.

– Siellä se nyt sitten liehuu tuolla New Yorkissa hoitelemassa hommia ja vähän niinkuin naisten asemaa edistämässä. Ja muut joutuvat siivoamaan sotkut, Lehtimäki tuhahti.

Timo Soini on taitava poliittinen kettu. Kyllä hän omasta vinkkelistään varmaan hoiti tämän ihan täydellisesti.

Marko Junkkari

– Timo Soini on taitava poliittinen kettu. Kyllä hän omasta vinkkelistään varmaan hoiti tämän ihan täydellisesti, Junkkari totesi.

Lehtimäki sanoi uskovansa, että hallitus pelkää ajautuvansa samaan tilaan, johon edellinen hallitus luisui keväällä 2015.

– Hallitus äänesti omia ehdotuksiaan vastaan. Se meni ihan toimintakyvyttömään tilaan, Lehtimäki pohti.

Lehtimäki arveli, että eilisen tapaisia tuuletus- ja pelisääntökeskusteluita nähdään vielä monta kertaa ennen ensi kevään vaaleja.

Katso politiikan toimittajien koko keskustelu klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Lue myös:

Hallituskuohunnan ilta: "Turha tätä on enempää jankata" – Keskustan Kaikkonen haluaa mennä eteenpäin

Soinin luottamusäänestyksen jälkipyykkiä pestään puheenjohtajien kesken – Sipilä: "Ilman vakavaa keskustelua tästä ei voida mennä eteenpäin"

Analyysi: Soinista tuli ukkosenjohdatin – Luottamusäänestys toi näkyväksi vaalikauden lopun jännitteet

Lue seuraavaksi