Ympäristönsuojelutempaus uhkaa postinjakelua Britanniassa –kuninkaallinen postilaitos vetoaa: Älkää postittako tyhjiä perunalastupusseja

Tempauksessa perunalastujen valmistajaa, Walker's-yhtiötä, patistetaan siirtymään kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin palauttamalla pussit postissa ilmaiseen palautusosoitteeseen.

perunalastut
Walkers-perunalastupusseja
Walkers-perunalastupusseja kaupan hyllyssä Lontoossa.Andy Rain / EPA

Kuninkaallinen postilaitos puuttui ympäristötempaukseen, sillä laajetessaan tempaus vaikeuttaisi postinlajittelua. Kampanja on aloitettu, jotta perunalastuvalmistaja Walker's vaihtaisi pakkaukset kierrätettäviksi.

Ympäristökampanjassa ihmisiä kehotetaan palauttamaan tyhjät perunalastupussit postissa niiden valmistajalle Walker's-yhtiölle. Yhtiöllä on ilmainen palautusosoite ja kuninkaallinen postilaitos on velvoitettu kuljettamaan siihen osoitetut lähetykset.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset jakavat kuvia itsestään postittamassa tyhjiä perunalastupusseja tunnisteella #PacketInWalkers.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Posti ei kuitenkaan pysty lajittelemaan perunalastupusseja koneellisesti ja ne lajitellaan käsin, mistä aiheutuu viivästyksiä postin käsittelylle. Posti haluaa lopettaa kampanjan ennen kuin siitä kehittyy kansanliike.

– Rohkaisemme asiakkaitamme voimakkaasti olemaan postittamatta mitään, mikä ei ole asianmukaisesti pakattu, postin tiedottaja sanoo yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Walker's vahvistaa, että se on alkanut saada palautettuja perunalastupusseja. Posti sanoo toistaiseksi käsitelleensä kolmisenkymmentä tyhjää perunalastupussia.

Walker's sanoo, että sen tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä pakata lastunsa pakkauksiin, jotka ovat joko kierrätettviä, kompostoitavia tai biohajoavia.