Ministeri Berner avaa Sallan uuden kevyen liikenteen väylän

Sallaan on rakennettu kevyen liikenteen väyliä lähes kahdella miljoonalla eurolla.

Salla
Anne Berner
Ministeri Anne Berner (kesk.) vierailee Sallassa lauantaina.Vesa Toppari / Yle

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) avaa uuden kevyen liikenteen väylän Sallassa ensi lauantaina.

Sallaan on rakennettu uusi kevyen liikenteen yhteys kirkonkylän ja Sallatunturin matkailukeskuksen välille. Päällystettyä väylää on kirkonkylältä Sallatunturille seitsemän kilometriä ja lisäksi Sallan kunta rakensi matkailukeskuksen sisäisen kevyenliikenteen väylän. Uusi väylä yhdistyy Sallatunturin vanhaan väylään, joka jatkuu aina Sallan Poropuistolle asti.

Kokonaisuutena väylää on nyt yhteensä reilut 13 kilometriä. Samaan aikaan rakennettiin myös uusi silta Ruuhijoen yli. Uusi väylä on tärkeä sekä turvallisuuden että kuntalaisten ja matkailijoiden liikkumisen kannalta.

Sallan uusi kevyenliikenteenväylä.
Sallan uusi kevyen liikenteen väylä yhdistää Sallan kirkonkylän ja matkailukeskuksenJonne Vaahtera.

– Uusi kevyen liikenteen väylä on yksi Sallan suurimmista lähiliikuntapaikoista, se vahvistaa merkittävästi kunnan elinvoimaa ja yhdistää sekä henkisesti että fyysisesti matkailu- ja kuntakeskuksen, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Hanke tehtiin yhteistyössä Lapin ely-keskuksen kanssa. Osa hankkeesta rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Rakentaminen maksoi yhteensä noin 1,9 miljoonaa euroa.

Sallan uuden kevyen liikenteen väylän avajaisissa on luvassa ministerin avajaispuheen lisäksi ulkoilua, leikkimielisiä kilpailuja ja fatbike-pyörien testiajoa. Tapahtuma alkaa kello 11 ja Ministeri Berner avaa väylän virallisesti käyttöön noin kello 13.

Tapahtuma päättyy kevyen liikenteen väylällä noin kello 14, mutta jatkuu vielä Sallansuussa Sallan yrittäjien järjestämillä hyväntekeväisyyskaraoketansseilla kello 14.30 alkaen. Karaoketanssien tuotto ohjataan Sallaan rakennettavien liikunta- ja leikkipaikkojen laitehankintoihin.