Hyppää sisältöön

Suomen ensimmäisen outlet-ostoskylän ovet avautuvat 29. marraskuuta – johtoon eteläafrikkalainen mies Lähi-idästä

Ensimmäisessä vaiheessa ostoskylään tulee 65 liikettä.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Vaalimaalle Suomen ja Venäjän rajalle rakennettava Zsar-ostoskylä avaa ovensa parin kuukauden kuluttua.

Suomen ensimmäinen outlet-kylän avajaispäivä on torstaina, 29. marraskuuta.

Ensimmäisessä vaiheessa ostoskylään tulee 65 liikettä. Osa muotibrändeistä on sellaisia, joilla ei ennestään ole lainkaan liikkeitä Suomessa, kuten miesten muotiliike Armani.

Liikkeistä kaksi kolmasosaa on tarkoitus avata marraskuussa. Itärajalle nouseva ostoskylä tarvitsee noin 400 työntekijää.

Zsarin kaltaisia outlet-ostoskeskuksia on muualla Euroopassa reilut 200. Outlet-keskuksissa brändit myyvät mallistoistaan poistuvia tuotteita reilulla alennuksella.

Zsarin rakentaminen maksaa ensimmäisessä vaiheessa noin 40 miljoonaa euroa. Päärahoittajina on suomalaisia yksityishenkilöitä ja pääomasijoittajia sekä Suomen Teollisuussijoitus Tesi ja Oma Säästöpankki.

Uusi johtaja

Ostoskylän vetäjänä on aloittanut eteläafrikkalainen Michael Cockcroft.

Hän siirtyy Virolahdelle Lähi-Idästä, jossa hän on ollut muotikaupan johtotehtävissä viimeiset 16 vuotta. Hän on työskennellyt liiketoimintajohtajana Qatarissa, Arabiemiraateissa, Jordaniassa ja Omanissa toimivassa muotikauppaketjussa.

Kaikkiaan Cockcroftilla on 25 vuoden kokemus muotikaupasta ja uusien liikkeiden perustamisesta ja niiden kehittämisestä.

Ostoskylän vetäjä on ehtinyt jo vaihtua kertaalleen. Johtajaksi valitun brittiläisen David Wilkinsonin sopimus purettiin elokuussa henkilökohtaisiin syihin vedoten.