Myrskytuulet saavuttavat Savon puoliltaöin – sähkökatkoihin kannattaa varautua

Tämänhetkisen tiedon mukaan tuulet ovat voimakkaimmillaan Savon Voiman verkkoalueella torstaina puolen päivän aikaan. Tuulet puhaltavat puuskissa yli 20 metriä sekunnissa.

sähkökatkot
Tuulen suunnan näyttävä tuulipussi.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Energiayhtiö Savon Voima kehottaa asiakkaitaan varautumaan sähkökatkoihin iltayöstä alkaen. Voimakas matalapaineen alue liikkuu Suomen yli lännestä keskiviikon ja torstaina aikana.

Myrskypuuskissa tuulet ovat puoliltaöin voimakkuudeltaan 17–21 metriä sekunnissa. Tämän hetkisen tiedon mukaan tuulet ovat Savon Voima Verkon jakelualueella voimakkaimmillaan huomenna torstaina puolenpäivän aikaan ja Pohjois-Karjalan Sähkön alueella puolestapäivästä eteenpäin.

Yksittäisten puiden kaatuminen sähkölinjoille on hyvin todennäköistä. Verkostopäällikkö Pekka Miettinen Savon Voimasta kertoo, että etenkin Kuopion eteläpuolisille alueille varataan lisäresursseja vikojen korjauksiin.

– Hyvä puoli on, että rintama kulkee kohtuullisen nopeasti ohi. Kun se vielä tulee lännestä, voimme hieman ennakoida mahdollisten vikojen laajuutta muiden sähköyhtiöiden vikatilanteiden perusteella, Miettinen arvioi.

Myös pelastuslaitokset kehottavat varautumaan kovaan tuuleen muun muassa tarkistamalla pihakalusteiden ja veneiden kiinnitykset.

Savon Voima pyytää ilmoittamaan sähkölinjalle kaatuneista tai kallistumassa olevista puista tulee yhtiön vikapalvelunumeroon 0800 307 400. Häiriöilmoituksen voi tehdä myös keskeystilanne-karttapalvelun kautta (siirryt toiseen palveluun) tai mobiilisovelluksella.

Pohjois-Karjalan Sähkön verkkoalueella ilmoituksia voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka(at)pks.fi tai puhelinpalvelunumeroon 013 2663 900.

Tuulten ennustetaan laantuvan torstai-iltaan mennessä.