1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Kajaanilaislähtöinen hyvinvointialan yrittäjä Kaisa Jaakkola: "Puolet työikäisistä kokee elämän laatua heikentävää väsymystä"

Kajaanilaislähtöinen Kaisa Jaakkola on julkaissut tuoreen tietokirjan "Palaudu&Vahvistu", jossa hän kertoo palautumisen tärkeydestä.

Kajaani
kädet hakkaavat tietokonetta
Jopa puolet työikäisistä kokee säännöllisesti väsymystä.Elisa Kinnunen / Yle

Väsyminen on työikäisen väestön iso ongelma. Hyvinvointialan yrittäjä Kaisa Jaakkolan mukaan ainakin puolet suomalaisista työikäisistä kokee säännöllisesti elämän laatua heikentävää väsymystä.

– Jos väsymys etenee työuupumukseen saakka, oma työ ei tunnu enää merkitykselliseltä, ihminen menettää kiinnostuksensa ja kyynistyy, sanoo Kaisa Jaakkola Ylen haastattelussa.

– Uupuminen on paljon yleisempää kuin ajattelemmekaan, mutta työpaikat eivät ole paikkoja, joissa sitä uskalletaan herkästi tuoda esille, toteaa Jaakkola.

Kajaanilaislähtöinen Kaisa Jaakkola on tietokirjailija ja luennoitsija, jonka erityisalaa on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

– Jos viikonloppu ei virkistä, voit kysyä itseltäsi, sisältyikö siihen rentoutumista, laadukasta unta ja palautumisen hetkiä.

95 prosenttia palautumisesta tapahtuu unen aikana.

– Unta pitäisi arvostaa enemmän, sitä pitäisi saada 7-9 tuntia vuorokaudessa. Niin kauan kuin ihminen ei arvosta unta, hänelle on turha puhua palautumisesta, kertoo Jaakkola.

Lue seuraavaksi