69-vuotias mies tapasi ravintolassa parikymppisen naisen: Joutui kiristyksen uhriksi ja kuoli

Poliisi epäilee, että miehen rahoja on huijattu kaksi kertaa. Tapaukseen liittyen on vangittu yksi nainen ja kaksi miestä.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Tampereen Atalassa viime kesänä paljastuneen henkirikoksen tutkintaa.

Rikoksen uhri löydettiin 23. elokuuta kuolleena Vehkakadulta.

Tutkinnassa on selvinnyt, että rikoksen uhri, 69-vuotias mies, oli tavannut 21. elokuuta illalla itseään huomattavasti nuoremman parikymppisen naisen Tampereen keskustan ravintolassa.

Uhri ja nainen olivat siirtyneet puolen yön aikaan uhrin asunnolle, jonne olivat hetken kuluttua tulleet naisen tuntemat kaksi miestä.

Miehet ja uhri olivat lähteneet käymään pankkiautomaatilla. Uhrin tililtä oli nostettu tällöin rahaa, kertoo tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista.

Tämän jälkeen toinen paikalla olleista miehistä oli hermostunut ja lyönyt uhria siten, että tämä oli kaatunut ja lyönyt päänsä. Tajuissaan ollut uhri oli kuljetettu takaisin kotiinsa.

Lähiomainen ei saanut mieheen yhteyttä ja hänet löydettiin vasta 23. elokuuta aamupäivällä.

Uhri oli löydettäessä hengissä, mutta hän menehtyi nopeasti elvytysyrityksistä huolimatta.

Paljastui vasta ruumiinavauksen jälkeen

Tapaus alkoi paljastua vasta oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen jälkeen. Tätä aiemmin henkirikosta ei epäilty.

Syyskuussa Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi kaksi vuonna 1974 syntynyttä miestä ja vuonna 1994 syntyneen naisen. Toinen miehistä on myöntänyt lyöneensä uhria. Häntä epäillään pahoinpitelystä, maksuvälinepetoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Toista miestä ja naista epäillään maksuvälinepetoksesta.

Saman rikoksen uhrin epäillään joutuneen myös aiemmin, vuosi sitten heinäkuussa törkeän maksuvälinepetoksen kohteeksi. Tuolloin hänen tililtään anastettiin huomattava summa rahaa pankkikorttia hyväksikäyttäen.

Tähän tekoon epäilty on poliisin mukaan toinen uhrin asuntoon elokuussa tulleista miehistä. Kyseinen mies ei ollut kuolemaan johtaneen lyönnin tekijä. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi tarkemmin yksityiskohtia.