Finnairin Splitin-lento viivästyi vuorokauden – satakunta matkustajaa joutui poikkeusjärjestelyihin

Finnair joutui lennättämään omat mekaanikkonsa varaosien kanssa korjaamaan vikautunutta konetta.

Finnair
Airbus A 320 laskeutumassa.
Airbus A 320 laskeutumassa Helsinki-Vantaan lentokentälle.Seppo Sirkka / EPA

Finnairin lento Kroatian Splitistä Helsinkiin on viivästynyt pahasti teknisen vian takia.

Koneen piti lähteä Splitistä eilen tiistaina kello 21 paikallista aikaa, mutta se pääsi lopulta lähtemään kohti Suomea keskiviikkona hieman ennen iltakahdeksaa.

Alunperin matkustajat olivat jo koneessa, kun lentämisen estänyt tekninen vika havaittiin. Matkustajat odottivat aikansa koneessa, kunnes heidät ohjattiin takaisin terminaalirakennukseen.

Finnair kertoo, että matkustajille ryhdyttiin etsimään majoitusta, joka ei ollut helppoa myöhään illalla tilanteessa, jossa paikalliset hotellit olivat jotakuinkin täynnä.

– Tänään aamulla olemme lennättäneet paikalle kaksi mekaanikkoa varaosien kanssa korjaamaan konetta, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

Tallqvistin mukaan kaikilla kentillä ei ole huoltoja tai koneiden varaosia, ja silloin joudutaan lennättämään omaa väkeä paikan päälle.

– Valitettavasti tästä aiheutuu asiakkaille pitkä viive, josta olemme kovasti pahoillamme.

Matkalaisia haalittiin takaisin Suomeen kolmella eri tapaa.

Osalle hankittiin muiden lentoyhtiöiden yhteyksillä uudet reititykset Splitistä eteenpäin.

Noin 40 matkustajaa kuljetettiin bussilla Dubrovnikiin, josta heidän on määrä palata Finnairin lennolla Suomeen noin puoliltaöin.

Loput noin 50 matkustajaa odottivat Splitissä koneen korjautumista ja he siis palaavat sillä – tosin noin vuorokauden myöhässä.