Hyppää sisältöön

Herätys: Tuhannet vailla sähköä länsirannikolla, Kittilä-oikeudenkäynti huipentuu, Obama piipahtaa Suomessa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Myrsky on katkonut aiheuttanut sähkökatkoja erityisesti länsirannikolla. Kuva: Oulun Energia

Tuhannet vailla sähköä – tuuli puhaltaa tänään etenkin maan keski- ja itäosissa

Myrsky on katkonut puita ja aiheuttanut sähkökatkoja länsirannikolla. Puoli seitsemältä noin 15 000 henkeä oli ilman sähköä eri puolilla Suomea. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli länsirannikolla Porissa, Eurajoella, Kristiinankaupungissa ja Merikarvialla. Sähkökatkoista kärsitään myös Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Puuskainen luoteistuuli puhaltaa tänään maan keski- ja itäosissa. Erityisesti Päijänteen itäpuolella on syytä varautua iltapäivällä vaarallisen voimakkaisiin myrskypuuskiin, joissa maatuuli puhaltaa yli 20 metriä sekunnissa.

Kittilä-oikeudenkäynti: Pitkään vaiennut Anna Mäkelä kertoo oman versionsa tapahtumista

Lapin käräjäoikeus kuulee tänään neljä vuotta sitten Kittilän kunnanjohtajan paikalta laittomasti irtisanottua Anna Mäkelää. Tähän mennessä oikeudessa on esitetty monenlaisia väitteitä siitä, oliko Mäkelä yhteistyökykyinen kunnanjohtajana, sekä siitä, millaisia motiiveja Mäkelällä oli, kun hän teki viisi vuotta sitten tutkintapyynnön Levin hissiyhtiön toimitusjohtajasta Jouni Palosaaresta. Oikeudessa kuullaan torstaina Mäkelän oma versio tapahtumista.

Sipilä ja Orpo vääntävät sotesta opposition puheenjohtajien kanssa

Torstai-iltana klo 21.05 A-studio: Talkin pöydän ääressä on keskustelemassa pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen lisäkseen puheenjohtajat Petteri Orpo (kok.), Antti Rinne (sd.) ja Maria Ohisalo (vihr.) puivat hallituksen sisäisiä jännitteitä, työvoimapolitiikkaa ja sosiaali- ja terveysuudistuksen kohtaloa.

Puolustusvoimat haluaa vähentää varusmiesten palvelusajan loukkaantumiset nollaan

Valtiokonttori joutuu korvaamaan varusmiesten vammoista ja sairauksista syntyneitä kuluja vuosittain yli seitsemällä miljoonalla eurolla. Vahinkoja ilmoitetaan Valtiokonttorille vuosittain noin tuhat. Puolustusvoimat on pyrkinyt vähentämään tapaturmia, mutta tavoitteesta ollaan vielä kaukana.

Obama piipahtaa Suomessa puhumassa

Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama tulee Helsinkiin, puhumaan Nordic Business Forumin tilaisuudessa Messukeskuksessa. Vierailu kestää vain joitakin tunteja, eikä siihen tiettävästi sisälly tapaamisia Suomen poliittisen johdon kanssa.

Yhdysvaltain senaatti valmistautuu poikkeukselliseen näytelmään

Korkeimman oikeuden tuomariehdokas Brett Kavanaugh ja häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä Christine Blasey Ford saapuvat torstaina senaatin lakiasiainvaliokunnan kuultaviksi. Kavanaugh'n ja häntä 36 vuotta sitten tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävän Fordin kuulemiset alkavat torstaina Suomen aikaa kello 17.

Myrsky liikkuu Suomen yli

Puuskainen luoteistuuli on voimistunut yöllä maan keski- ja itäosissa, ja Ilmatieteen laitos varoittaa (siirryt toiseen palveluun)voimakkaista tuulista. Tänään tuuli puhaltaa jopa yli 20 metriä sekunnissa erityisesti Päijänteen itäpuolella. Sateita saadaan varsinkin idässä. Luoteis-Lapissa sataa myös lunta. Etelässä ja lännessä sää on melko aurinkoista, mutta illalla maan eteläosiin leviää sateita. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

.
.