Hyppää sisältöön

Tuhannet ovat vailla sähköä länsirannikolla – maan keskiosiin odotettavissa vaarallisen voimakkaita puuskia

Erityisesti Päijänteen itäpuolella on syytä varautua iltapäivällä vaarallisen voimakkaisiin myrskypuuskiin, joissa maatuuli puhaltaa yli 20 metriä sekunnissa.

Kova tuuli on katkonut puita eri puolilla Suomea. Kuva: YLE
Kuisma-myrsky kaatoi Porissa myös bussipysäkin.

Myrsky on katkonut puita ja aiheuttanut sähkökatkoja länsirannikolla. Tuhannet ihmiset Porissa ja monissa muissa länsirannikon kunnissa ovat vailla sähköä.

Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan Porissa oli edellisen vuorokauden aikana noin 60 puiden kaatumisiin liittyvää tehtävää. Muutamia puita oli kaatunut talojen päälle, mutta ne eivät aiheuttaneet suurempia omaisuusvahinkoja.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan (siirryt toiseen palveluun) mukaan sähköttömiä kotitalouksia oli seitsemän aikaan aamulla noin 14 000. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli länsirannikolla Porissa, Eurajoella, Kristiinankaupungissa ja Merikarvialla.

Sähkökatkoista kuitenkin kärsitään laajasti myös Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Myös esimerkiksi Kouvolassa sadat asiakkaat ovat vailla sähköä.

Myrsky kaatoi bussipysäkin Meri-Porissa. Kuva: Katja Halinen / Yle

Vaarallisen voimakkaita myrskypuuskia luvassa

Ilmatieteen laitos varoittaa (siirryt toiseen palveluun)voimakkaista tuulista myös tänään torstaina.

Ylen meteorologin Anne Borgströmin mukaan puuskainen luoteistuuli puhaltaa tänään maan keski- ja itäosissa. Borgströmin mukaan erityisesti Päijänteen itäpuolella on syytä varautua iltapäivällä vaarallisen voimakkaisiin myrskypuuskiin, joissa maatuuli puhaltaa yli 20 metriä sekunnissa.

Muualla maassa tuulen nopeus voi olla puuskissa 15 metriä sekunnissa. Pääkaupunkiseudulla tuulen nopeus ei todennäköisesti yllä yhtä koviin lukemiin kuin keskiviikkona.

.
.