Siilinjärven sudesta uusia havaintoja aamulla – jahti aloitettiin keskiviikkona

Poliisi ja metsästäjät jahtasivat taajamassa liikkuvaa sutta keskiviikkona illalla.

Siilinjärvi
75-tien liikennevaloristeys Siilnjärven keskustassa
Markku Malinen / Yle

Poliisi on päättänyt lopettaa Siilinjärven taajamassa pari vuorokautta liikkuneen suden. Poliisi pyysi suurriistavirka-apua Siilinjärven riistanhoitoyhdistykseltä ja keskiviikkona illalla noin 40 metsästäjää jahtasi sutta. Jahti lopetettiin iltayhdeksältä tuloksettomana, kun sutta ei löydetty Ahmon maastosta.

Sudesta on saatu varhain torstaiaamuna useita havaintoja Radantauksen alueelta ja liikenneympyrästä Pyylammen suuntaan. Eläimen lopettamista yritetään myöhemmin uudelleen. Poliisi kehottaa pitämään kotieläimet sisätiloissa.

Poliisi päätyi suden lopettamiseen, koska susi ei poistunut alueelta vaan jäi liikkumaan tiheästi rakennettuun ympäristöön ja aiheuttaa siellä vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle. Päätöksen perusteena on myös, että suden karkottaminen muualle ei ole käytännössä mahdollista.

Poliisi pyytää edelleen Siilinjärven taajamassa asuvilta ja liikkuvilta havaintoja suden liikkeistä hätänumeroon 112. Keskiviikko-illan susijahdista kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla klo 6.41.