Personal trainerit kohtaavat työssään ulkonäköpaineita ja ikäviä kommentteja

Erityisesti nuoret ihmiset saattavat kiinnittää huomiota personal trainerinsa ulkonäköön. Ulkonäkö ei kuitenkaan lopulta vaikuta ammattitaitoon.

Kajaani
Puistojumppaa Lappeenrannan linnoituksessa.
Personal trainer on työssään jatkuvasti ihmisten katseiden alla.Tommi Parkkinen / Yle

Ylipaino voi vaikuttaa personal trainerin uskottavuuteen ja asiakkaiden valintoihin. Tämä saattaa luoda liikunta-alan ammattilaiselle ulkonäköpaineita. Alan ammattilaisten mukaan ulkonäkö on kuitenkin vain pieni osa kokonaisuudesta.

Personal trainer ja bloggaaja Monna Pursiainen sai ikäviä kommentteja uransa alkuaikoina. Työssään hän on kuitenkin kohdannut myös ulkonäkönsä ihailua.

PT mielletään usein hyvinvoinnin sanansaattajaksi. Liikuntatieteiden maisterin ja personal trainer -kouluttajan Mikko Törmälehdon mukaan sen vuoksi personal trainereihin liittyy vahvasti mielikuva hyvinvoivasta ja vahvasta ihmisestä.

Kajaanilainen yrittäjä ja liikunnanohjaaja Tanja Ihalainen uskoo, että asiakas haluaa valmentajan, joka sopii hänen tavoitteisiinsa.

– Jos tähtää kovatasoiseen treeniin ja pyrkii kehonrakentamiseen, silloin valitsee valmentajan, joka on suuntautunut siihen. Jotkut asiakkaat voivat haluta samaistuttavuutta eli valmentajan, joka on ihan tavallinen ihminen, Tanja Ihalainen sanoo.