Myrsky on katkonut sähköjä Kokkolassa ja Himangalla – kaatuneita puita aletaan raivata kiireellisyysjärjestyksessä

Liikennevirasto varoittaa kovan tuulen vaikeuttavan liikennettä.

Kokkola
Särkynyt kukkaruukku
Isommilta myrskytuhoilta on Keski-Pohjanmaalla toistaiseksi vältytty.Raila Paavola / Yle

Keski-Pohjanmaan rannikkoa piiskaava myrsky on katkonut sähköjä muutamilta sadoilta kotitalouksia. Lyhyitä katkoja on ollut muun muassa Kokkolassa ja Himangalla.

Esimerkiksi aamulla seitsemän aikaan viitisensataa taloutta oli vailla sähköä Rödsön ja Vitsarin alueilla. Toistaiseksi vakavimmilta vahingoilta on vältytty.

Keskituulennopeus ulkomerellä Tankarissa on aamulla ollut 22 metriä sekunnissa, kovimmat puuskat ovat olleet 30 metriä sekunnissa.

Myös Liikennevirasto varoittaa liikennetiedotteellaan kovan tuulen vaikeuttavan liikennettä.

Puita voi kaatua tuulten jo laannuttuakin

Myös puita on kaatunut, ja niitä ennakoidaan kaatuvan vielä lisää. Kokkolassa kaupunki aloittaa omien alueidensa tuulenkaatojen korjuun pahimmasta päästä ja pyytää kärsivällisyyttä.

Kokkolan metsätalousinsinööri Ahti Räinä muistuttaa, ettei tuulenkaatojen ja myrskypuiden raivaustöihin pidä lähteä harrastuspohjalta. Tontin haltija tai maanomistaja vastaa omalla maallaan kaatuneiden puiden raivaamisesta.

Kaupungin metsistä tai puistoista paljastuvista vahingoista pitää ilmoittaa kaupungin metsäpalveluihin. Jos taas puita on kaatunut tielle tai pyörätielle, asiasta voi ilmoittaa tiemestarille.

Räinä muistuttaa myös, että ympäristöä kannattaa tarkkailla vielä lähipäivinäkin. Juuresta irronnut puu voi kaatua myöhemminkin, myrskytuulten jo laannuttua. Vaaratilanteesta tai sen uhasta pitää ilmoittaa pelastuslaitokselle.