Kova tuuli voi vaikeuttaa liikennettä Etelä-Suomessa

Ilmatieteenlaitoksen mukaan tuulen nopeus voi yltää puuskissa 20 metriin sekunnissa.

Lyhyet
Liikennettä
Markku Ojala / AOP

Myrsky jatkuu merialueilla jo toista päivää ja myös maa-alueilla varoitetaan torstaina kovasta tuulesta.

Ilmatieteen laitos mukaan lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta Uudellamaalla aamuyöstä alkaen. Puuskissa tuulen nopeus voi yltää 20 metriin sekunnissa.

Liikennevirasto antoi puoli kahdeksan aikaan aamulla liikennetiedotteen, jonka mukaan kova tuuli voi myös vaikeuttaa liikennettä Etelä-Suomessa.

– Useampi lossi on joko harventanut aikataulua tai ilmoittanut, ettei oteta raskasta kalustoa kyytiin tuulen takia. Teillä puolestaan saattaa olla kaatuneita puita, sanoo liikennepäivystäjä Jarno Nyholm Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta.

Tuuleen kannattaa varautua liikenteeseen lähtiessä. Nyholmin mukaan autoilijan kannattaa olla valppaana ja tarkkailla ajoväylää hieman pidemmälle, ettei mahdollisesti tielle kaatunut puu tule yllätyksenä.

Kova tuuli voi tuntua myös auton hallinnassa. Niin kovasta myrskystä ei Nyholmin mukaan kuitenkaan ole kysymys, että se vaikuttaisi merkittävästi auton ohjattavuuteen.

Koko maassa on tänään tuulinen päivä ja puuskittaisen tuulen odotetaan aiheuttavan paljon sähkökatkoja, kertoo Ilmatieteen laitos. Ensi yönä tuulet hiljenevät hetkeksi ennen kuin ne kiihtyvät taas uuden matalapaineen alueen myötä.