Kouvojen kotiavauksen kohtalo ratkeaa perjantaina: "Pitkä evakko Mansikka-aholta olisi seuralle katastrofi"

Kouvojen kotiareena Mansikka-ahon halli on käyttökiellossa vesivahingon takia. Kastunutta parkettia on kuivattu nyt viikko.

vesivahingot
Parketin kuivatus käynnissä Mansikka-ahon hallissa.
Mansikka-ahon hallin vesivahingon kuivaus on käynnissä.Aleksi Taponen / Yle

Keskiviikkona suoritettujen kosteusmittausten perusteella Mansikka-ahon hallin kuivuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Kaupungin käytössä olevien laskelmien mukaan lattian alta poistuu kosteutta 20 litraa vuorokaudessa.

Kouvojen kotihallissa Mansikka-Aholla Kouvolassa sattui kaksi viikkoa sitten vesivahinko. Rankkasateen seurauksena sadevesi tulvi viemäreitä pitkin hallin peliparketille.

Halli on toistaiseksi käyttökiellossa.

Vesivahinko liikuntahallissa
Palloiluhallin parketille tulvinutta vettä kuivattiin sunnuntaina 16. syyskuuta Kouvolassa.Janna Hartonen

Uudet kosteusmittaukset

Uudet mittaukset tehdään perjantaina. Niitä verrataan viikko sitten tehtyihin mittauksiin. Sen perusteella arvioidaan, kuinka kauan hallin kuivaamisessa kestää.

– Pyrimme perjantaina tekemään päätöksen siitä, voidaanko Kouvojen ensimmäinen kotipeli pelata Mansikka-aholla. Päätös pitää tehdä samantien. Jos otteluita pitää siirtää, täytyy se saada vastustajan tietoon mahdollisimman pian, Kouvojen toiminnanjohtaja Jari Hautala sanoo.

Kuivumisen jälkeen parketti paikataan, hiotaan ja lakataan. Parketti kunnostetaan koko kentältä, ei pelkästään vaurioitunutta osaa.

Pitkä evakko olisi katastrofi

Toistaiseksi Koripalloseura Kouvot luottaa siihen, että Kouvot pelaa kotihallissaan noin kahden viikon päästä.

– Nyt kuulostaa varovaisen toiveikkaalta. Jos kaikki olisi 12. lokakuuta kunnossa, olisi päästy säikähdyksellä, Hautala kommentoi torstaiaamuna.

Sen sijaan naisten koripallojoukkue Kouvottaret sekä miesten alempaa divisioonaa pelaava Korikouvot pelavat avausottelunsa ensi viikolla Kuusankosken urheilutalolla.

Jos Mansikka-ahon hallin korjaamiseen menisi vielä pitkään, myös Kouvojen vaihtoehdot olisivat vähissä.

– Jos halli olisi vasta jouluna käytössä, niin en tiedä pitäisikö meidän vetää raksit koko sarjan päälle. Kaupungissa ei voi pelata miesten pelejä. Jos taas lähdetään viemään ottelut toiseen kaupunkiin, miten kaikki Mansikka-aholta näkyvyyttä ja mainospaikkoja ostaneet yhteistyökumppanit saadaan sinne? Kyllä se olisi seuran kannalta katastrofaalista, toiminnanjohtaja Jari Hautala kommentoi.

Mansikka-ahon palloiluhallin kuivaustöitä Kouvolassa.
Kun Mansikka-ahon hallin lattia on kuivunut, parketti paikataan, hiotaan ja lakataan kokonaan uusiksi.Aleksi Taponen / Yle Kotka

Kuusankoski liian pieni Kouvojen miehille

Hakalan mukaan Koripalloliiton edustaja on vieraillut Kouvolassa ja Kuusankosken Urheilutalolla alkuviikosta.

Halli on Mansikka-ahon hallin ohella ainoa Kouvolassa, jossa periaatteessa voisi pelata. Käytännössä se ei miesten Korisliigan osalta onnistu.

– Se on liian pieni Korisliiga-ottelua varten. Varo-alue on liian pieni, kentästä seinään on lyhyt matka. Siellä on puolapuut vastassa, jos hyppää pallon perässä. Mansikka-aho on meillä ainoa palloiluhalli tällä hetkellä, jota miehet voi käyttää, Hautala sanoo.

Oman hallin puuttuminen on jo vaikuttanut joukkueen harjoitteluun. Hallivuoroja on suunniteltua vähemmän. Niitä on vaihdettu kuntosalivuoroiksi.

– Yhdysvaltalaiset pelaajat ovat tulleet Suomeen juuri nyt. Pitäisi olla yhdessä mahdollisimman paljon, jotta ottelukuviot ja muut päästään hanskaamaan. Totta kai se vaikuttaa valmistautumiseen. Onneksi sarja on pitkä. Sen aikana pystyy vielä kehittymään.