1. yle.fi
  2. Uutiset

Huumorintajua vaaditaan monilla työpaikoilla jo työnhakuilmoituksissa – "Kukapa lähtisi Marsiin saakka umpitosikon kanssa?"

Vitsien kerronnalla ei välttämättä pärjää, pitää osata nauraa myös itselleen. Työyhteisöön on vaikea väkisin tuoda huumoria, sen pitäisi syntyä porukan sisällä.

huumori
Laura Huhtiniemi
Tamperelaisessa Integratassa työskentelevä Laura Huhtiniemi iloitsee siitä, että yhtiössä huumorin viljely lähtee jo toimitusjohtajasta.Jani Aarnio/Yle

Kun Yhdysvaltain avaruushallintovirasto Nasa haki astronautteja koulutukseen, oli vaatimuksena myös huumorintaju.

– Kukapa lähtisi Marsiin saakka umpitosikon kanssa? Huumorin merkitys tunnustetaan myös avaruusohjelmien parissa, Vesa Paavola sanoo. Hän on tutkinut organisaatioita ja työyhteisöjä ja toiminut mm. Helsingin kaupungin organisaatiopäällikkönä.

"Suomalainen, ruotsalainen ja venäläinen menivät saunaan" -tyylillä alkavat vitsit eivät silti välttämättä ole työpaikkahuumorin terävintä kärkeä. Vitsihuumori on nykypäivänä antanut tilaa eri tilanteissa huumorille ja komiikalle.

– Huumori on yhä vähemmän sellaista, että aamulla kerrotaan vitsi, mikä eilen kuultiin, Paavola sanoo.

Etenkin kaksimielisten vitsien kertominen on selvä riski. Ajat muuttuvat: #metoo-kampanjakin on vaikuttanut. Mies-nais-asetelma ei vitsailussakaan enää ole sama kuin vuosikymmeniä sitten.

– Myös vähemmistöihin kohdistuvaa huumoria pidetään entistä enemmän arveluttavana käytöksenä, Paavola arvioi.

Huumoria on vaikea mitata

Tunneäly oli suomalaisessa johtamisessa harvinaista sodanjälkeisessä Suomessa. Nyt sen merkitys hyvässä johtamisessa kuitenkin tiedetään ja tunnustetaan. Tunneäly tai huumorintaju ovat kuitenkin asioita, joita ei voi ilmaista numeroilla.

– Ei-mitattavat asiat ovat havaintojeni mukaan lisääntyneet työpaikkailmoitusten toivelistalla, Paavola sanoo.

Olennaista työpaikkahuumorissa on siis se, mikä syntyy työyhteisön sisällä. Ei se, mitä sinne tuodaan ulkoapäin.

Vesa Paavola

Johtamisessa vaikeasti mitattavien asioitten hyödyntäminen ei ole helppoa. Tiettyjen asioitten ymmärtämistä ei voi kaataa työyhteisöön kuin boolia maljaan.

– Huumorijohtajaksi ei niin vai muututa, samoin kuin ei voi muuttua jonkin oppaan avulla karismaattiseksi johtajaksi.

– Olennaista työpaikkahuumorissa on siis se, mikä syntyy työyhteisön sisällä. Ei se, mitä sinne tuodaan ulkoapäin.

Sarkasmin oppitunti

Tamperelainen Integrata Oy on palkkalaskentaan erikoistunut yhtiö, joka on kasvanut nopeasti viime vuosina. Nyt siellä on 51 työntekijää. Yhtiö on valittu kansainvälisen konsulttifirman vertailussa pienten organisaatioiden parhaaksi työpaikaksi Suomessa tänä vuonna.

Integrata kiinnittää huomiota huumorintajuun jo työnhakuilmoituksissa.

– Huumorintaju on yksi vaatimus. Se on vähän kuin Tinder-ilmoitus, jossa haetaan matchia. Ehkä se karsii hakijoita jo heti alussa, yhtiössä neljä vuotta coachina eli valmentajana toiminut Rami Setälä sanoo.

Rami Setälä
Valmentajana toimiva Rami Setälä sanoo, että joskus työntekijä täytyy perehdyttää tunnistamaan eri huumorin lajeja.Jani Aarnio/Yle

Huumorissa on useita lajeja, joista toiset ovat helpompia kuin toiset. Esimerkiksi sarkasmi ei ole niitä helpoimpia.

– Joskus työntekijä täytyy perehdyttää esimerkiksi sarkasmiin. Jotkut eivät ymmärrä, että nyt joku käyttää sarkasmia. Joillekin on taas elämäntapa viljellä sarkasmia huumorissa, kertoo Setälä.

Sarkasmi voidaan käsittää ironian lajiksi, jossa viesti on tulkittava päinvastaiseksi kuin sen varsinainen sanallinen viesti. Silloin on tärkeää tuntea kuka on viestin lähettäjä. Sarkasmi voi olla sekä hyväntahtoista että ilkeää. Sarkasmin sävyn tunnistaminen voi olla vaikeaa, koska sen määrittelyssäkin on isoja vivahde-eroja.

Huumori voi sitouttaa työntekijän

Huumori ja reipas nauru vapauttavat ja rentouttavat. Sen hoksasi jo metsästäjä-keräilijä ihminen.

Karnevalistinen huumori auttaa sosiaalisen statuksen alimman portaan ihmistä kestämään tilanteen: kun asiat saa joskus kääntää ylösalaisin, tulee pomosta naurun kohde. Parhaat naurut irtoavat, jos pomo erehtyy.

Hierakian murtaminen on yksi huumorin peruselementeistä niin työpaikoilla kuin muuallakin. Hyvä pomo sallii sen. Ja osaa nauraa itselleenkin.

– Meillä huumorin viljely lähtee jo toimitusjohtajasta, valmentaja Laura Huhtiniemi Integratasta sanoo.

Huumori voi olla myös tie avoimuuteen. Ja se voi puolestaan rohkaista kepposiinkin.

Kerran Integratassa kävi niin, että johtotehtävissä ollut henkilö jätti tietokoneensa avoimena pöydälle. Seurauksena oli se, että sisäisessä viestinnässä luvattiin kohta työntekijöille huimia bonuksia. Ja viesti tuli johtoportaan koneelta. Tällä kertaa se oli kuitenkin pilaa ja rahan sijasta oli tyytyminen mahaa kutittavaan nauruun.

Entä tuottavuus? Meneekö leikinlaskuun aikaa?

– Kyllä se auttaa, kun saa kahvitunnilla porukassa tuulettaa aivojaan. Luulen että tällainen ilmapiiri on vaikuttanut siihen, että meidän organisaatiossa pysytään eikä lähdetä, Huhtiniemi sanoo.

Sometus vaatii hymiöitä

Lukuisat uuden tekniikan välineet ovat muuttaneet myös työpaikkahuumoria. Sanallisia lyhyitä viestejä täydennetään hymyilevällä emojilla ja muilla kuvilla. Pelkkä teksti ei aina välitä sen lähettäjän tunnelatausta.

Meri Lehto
Meri Lehto, 19, on tottunut käyttämään viestittelyssä hymiöitä ja muuta kuvallista ilmaisua.Jani Aarnio/Yle

Diginatiivit eivät näe tulkinnoissa ongelmia.

– Minun vanhempien aikana huumori oli paljon enemmän sanallista ja muuta keskustelua. Nyt voi viestiä välittää meemien ja emojien kautta, jolloin huumori voi syntyä pelkästään niittenkin välityksellä. Onhan se muuttunut paljon, tamperelainen kaupan alalla toimiva Meri Lehto, 19, arvioi.

Meemit ovat verkossa ilmiömäisesti leviäviä kuvia ja videoita. Emojit puolestaan ovat viestien yhteyteen liitettäviä hymiöitä ja kuvasymboleita, joilla voi ilmentää tunnetilaa.

Lue myös:

Känniviestejä, epäsopivia hymiöitä ja väärälle ihmiselle lähetettyjä viestejä – katso vinkit työpaikan chattiin (20.7.2018)

"Ihmisillä pitää olla oikeus myös loukkaantua" – Alina Tomnikov, Niina Lahtinen ja 5 muuta koomikkoa kertovat, mistä he välttelevät vitsailua (30.4.2018)

Lue seuraavaksi