Tuuli repi vesitornin kattoa Kotkassa – sähkökatkot saadaan korjattua torstain aikana

Sähkökatkoja on ollut paljon muun muassa Kouvolassa, Haminassa ja Pyhtäällä. Tuuli repi osan Kotkan vesitornin katosta irti.

sähkökatkot
Kotkan vesitornista repeytynyt katto
Pyry Sarkiola / Yle

Torstaina riehunut Kuisma-myrsky on katkonut runsaasti sähköjä Kymenlaaksossa. Esimerkiksi Kouvolassa on viimeisen vuorokauden aikana ollut lähes 3 900 kotitaloutta ilman sähköä. Sähkökatkoja on ollut paljon myös Haminassa, Pyhtäällä ja Miehikkälässä.

Tuuli repäisi iltapäivällä osan vesitornin katosta Kotkan Jylpyllä. Katosta putosi myös pieniä osia maahan. Liikennettä Jylpyntiellä on rajoitettu. Päivystävän palomestarin mukaan tuuli on vielä liian voimakas, jotta kattoa päästäisiin korjaamaan. Tilannetta arvioidaan uudestaan perjantaiaamuna.

Meriveden korkeus on laskenut yön lukemista Haminassa, jolloin veden korkeus oli 120 senttimetriä. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan ensi yönä vesi nousisi Haminassa 60 senttimetriin.

Kymenlaakson Sähkön mukaan sähkökatkot saadaan korjattua vielä torstain aikana. Käyttökeskusvastaava Saku Mässeli sanoo, että myrskyyn oli osattu varautua ja että apuja korjaustöihin on saatu yhteistyökumppaneilta. Yhtiö muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea.