1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies sytytti ravintolan palamaan, kun ei saanut olutta – oikeus tuomitsi kahden ja puolen vuoden vankeuteen

Käräjäoikeus katsoi nuoren miehen syyllistyneen tuhotyön lisäksi yhdeksään muuhun rikokseen.

Kiuruvesi
Paloautoja
Anna Ruda / Yle

Kiuruvedellä ravintolan palamaan sytyttänyt mies on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Tapaus sattui tämän vuoden tammikuussa. Miehelle ei tarjoiltu olutta, koska hän oli liian humalassa. Hän poistui ensin ravintolasta, mutta palasi sen jälkeen käydäkseen ravintolan vessassa. Siellä hän sytytti seinässä olevan wc-paperitelineen tuleen ja poistui ravintolasta.

Liekit levisivät nopeasti seinään ja välikattoon. Tulipalo saatiin kuitenkin hallintaan henkilökunnan ripeän toiminnan vuoksi. Tapaus oli vaarallinen, sillä ravintolassa oli tekohetkellä 20 asiakasta ja tulipalo olisi levitessään aiheuttanut myrkyllistä savua.

Käräjäoikeuden mukaan mies sytytti tulipalon tahallaan kostaakseen ravintolalle.

Syyttäjä vaati miehelle ensisijaisesti rangaistusta törkeästä tuhotyöstä. Käräjäoikeus ei kuitenkaan katsonut, että teko olisi ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuhotyön lisäksi mies tuomittiin yhdeksästä muusta rikoksesta: kolmesta varkaudesta, kahdesta vahingonteosta, kahdesta moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, pahoinpitelystä ja lievästä petoksesta. Hänet määrättiin myös maksamaan tuhansien eurojen korvaukset.

Osassa rikoksista oli mukana myös muita syytettyjä. Vakavimman rangaistuksen heistä sai 11 kuukauden vankeusrangaistukseen määrätty mies, joka tuomittiin pahoinpitelystä, vahingonteosta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Lue seuraavaksi