Jääkiekkointti vetää kehittyviä ja huipulle tähtääviä nuoria jääkiekkoilijoita Rovaniemelle

Mestiskautensa aloittavan RoKin pelaajista peräti kahdeksan suorittaa palvelusta Jääkäriprikaatin Rovaniemen ilmatorjuntapatteristossa.

jääkiekko
Hyökkääjä Olli Iisakka tuli Rovaniemelle, koska sai yhdistettyä Mestis-kiekon ja armeijan.
Hyökkääjä Olli Iisakka tuli Espoosta Rovaniemelle, koska sai yhdistettyä Mestis-kiekon ja armeijan.Sauli Antikainen / Yle

Täysipainoinen jääkiekkouran jatkuminen on mahdollista myös varusmiespalveluksen aikana. Esimerkiksi Jääkäriprikaatiin Rovaniemen ilmatorjuntapatteristoon palvelukseen tuleva kiekkoilija voi hakeutua akatemiaurheilijaksi.

Mestiksessä pelaavan Rovaniemen Kiekon pelaajista peräti kahdeksan suorittaa parhaillaan akatemiaurheilijana varusmiespalvelusta. Yksi heistä on espoolainen Olli Iisakka,joka etsi uutta pelipaikkaa viime kauden jälkeen oman joukkueen hajottua.

– Ajattelin, kun en armeijaa ollut vielä käynyt, että jos saisin jotenkin yhdistettyä kiekon ja armeijan. Kuulin, että Rovaniemellä se on mahdollista ja agentti oli yhteydessä tänne, ja saatiin kyllä hyvä sopimus tehtyä, Iisakka sanoo.

Rovaniemen Kiekon Mestis-joukkueessa pelaa kahdeksan varusmiespalvelusta suorittavaa nuorta jääkiekkohuippua.
Rovaniemen Kiekon Mestis-joukkueessa pelaa kahdeksan varusmiespalvelusta suorittavaa nuorta jääkiekkohuippua.Sauli Antikainen / Yle

Iisakan lisäksi RoKin pelaajista varusmiespalvelusta suorittavat Oulusta tulleet maalivahti Vilho Heikkinen, puolustajat Joona Huttula, Niko Mikkola, Teemu Laurila sekä hyökkääjät Olli Rönkkö ja Turkka Pumpanen. Hyökkääjä Toni Nurminen pelasi myös keväällä Oulussa, mutta on RoKin omia kasvatteja.

Joustavaa yhteistyötä urheilun hyväksi

Jääkäriprikaatin ja Lapin urheiluakatemian yhteistyöstä hyötyvät paitsi nuoret urheilijat myös rovaniemeläiset urheilujoukkueet. Jääkäriprikaatin Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston kapteenin Vilho Rantasen mukaan pyritään joustavaan yhteistyöhön harjoitusten ja pelien osalta, mutta varusmieskoulutuksen ehdoilla.

– Pyritään siihen, että pelit mahdollistetaan. Yleisimpiä syitä ovat sotaharjoitukset, jotka menevät edelle ja esimerkiksi virka-apuosastoon kuuluminen on tyypillisesti sellainen syy, joka estää peliin lähtemisen, mutta muuten ollaan joustavia molempiin suuntiin.

– Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin tämä yhteistyö armeijan ja RoKin kanssa. Meillä on aamuisin ja iltapäivisin treenejä ja molempiin olen päässyt säännöllisesti. Tosi harva treeni on jäänyt välistä, vahvistaa tykkimies ja RoKissa hyökkääjänä pelaavaOlli Iisakka.

Rokin päävalmentaja Santeri Immonen pitää yhteistyötä hyvänä niin joukkueen kuin myös nuorten kiekkoilijoiden kannalta.

– No ilman muuta, se on hyvä mahdollisuus käydä armeija. Aika moni pelaaja siirtää turhan pitkälle armeijaan menoa, kun se on kuitenkin edessä.

Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston varusmiehet pelaavat pesäpalloa Rovaniemellä
Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston varusmiehet pelaavat pesäpalloa Rovaniemellä.Sauli Antikainen / Yle

Juhlavuodeksi odotetaan menestysjuhlia

RoKi lähtee perjantaina käynnistyvälle Mestis-kaudelle hakemaan aiempia kausia parempaa menestystä. Kahtena edelliskautena Roki jäi runkosarjassa kymmenenneksi ja sitä ennen joukkue oli kahdestoista.

Rovaniemeläinen yleisö, lähes 2300 kausikortin lunastanutta, varmasti haluaisi kannustaa joukkueen kaikkien aikojen menestykseen varsinkin keväällä, kun on Rovaniemen Kiekon juhlavuosi. RoKi on perustettu vuonna 1979.

– Totta kai yritämme päästä eteenpäin ja kehittyä joka vuosi. Play-offseihin nyt ensimmäisenä. Sen jälkeen päästäisiin pelaamaan kirkkaammista mitaleista, sanoo päävalmentajaSanteri Immonen.

Joukkueen konkari kapteeni Henri Joki-Erkkilä uskoo myös hyvään kauteen vaikka hieman varovaisemmin sen ilmaisee.

– Hyvä jengi pitäisi olla taas kasassa. Uskon, että ollaan valmiimpia kuin aikaisempina kausina.

Rovaniemen Kiekon pelaajat valmistautuvat Mestiskauteen Lappi-Areenan harjoitushallilla.
Rovaniemen Kiekon pelaajat valmistautuvat Mestiskauteen Lappi-Areenan harjoitushallilla.Sauli Antikainen / Yle