Laihian uimahallin remontissa isoja mutkia matkassa

Laihian kunnan johtoryhmä pohtii ensi viikolla kompromisseja, joilla uimahallin remontti etenisi. Nykysuunnitelma peittäisi samassa rakennuksessa toimivan vanhustenkodin ikkunoita.

uimahallit
Tulipalo Laihian uimahallilla
Laihian uimahallia on remontoitu viimeksi viisi vuotta sitten tulipalon jäljiltä.Jarno Ranta / Yle

Laihialla uimahallin remontti on mutkistunut. Uimahallin kanssa samassa rakennuskokonaisuudessa toimiva vanhustenkotiyhdistys ei ole tyytyväinen korjaussuunnitelmiin. Toiminnanjohtaja Pauli Ylihärsilän mukaan remontti peittäisi osan vanhustenkotiyhdistyksen tilojen ikkunoista.

Kunnan johtoryhmä pohtii ensi viikolla kompromissia tilanteeseen. Tekninen lautakunta ehti jo päättää peruskorjaus- ja laajennussuunnitelmista, mutta kunnanhallitus käytti asiassa otto-oikeuttaan ja remontti palautui uuteen käsittelyyn.

Laihian uimahalli on ollut jo parisen kuukautta poissa käytössä, koska riski vanhojen laitteistojen rikkoutumiselle on suuri. Halliremontille ehdittiin myös jo hakea urakoitsijaa, mutta kukaan ei jättänyt kokonaisurakasta tarjousta. Nyt urakkapyynnöt on jaettu.

– Kunnan intressi on tietysti saada uimahalli mahdollisimman nopeasti takaisin kuntalaisten käyttöön, toteaa kunnanjohtaja Juha Rikala.

"Näin piirustukset viikko sitten"

Pauli Ylihärsilä harmittelee sitä, että vanhustenkotiyhdistys ei päässyt kommentoimaan suunnitelmia aikaisemmin.

– Näin piirustukset ensimmäisen kerran viikko sitten torstaina. Emme halua olla päällepäsmäreitä tässä asiassa, mutta olisi ollut kohtuullista pitää palaveria yhdessä. Toisaalta mitään ei ole vielä purettu, eikä rakennettu, joten suunnittelua voi vielä jatkaa, Pauli Ylihärsilä toteaa.

Laihian uimahalli valmistui vuonna 1997. Sen tekniset laitteet ovat nyt elinkaarensa päässä. Laihian uimahalli oli puolisen vuotta kiinni myös elokuun 2013 ja helmikuun 2014 välisenä aikana. Tuolloin hallia remontoitiin tulipalon jäljiltä.