Useita kertoja tuomittu lasten hyväksikäyttäjä syytteeseen

Miehen epäillään muun muassa välittäneen lapsille nuuskaa ja pyytäneen vastineeksi seksuaalisia tekoja

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Helsingin käräjäoikeus ulkoa.
Helsingin käräjäoikeusHenrietta Hassinen / Yle

Syyttäjä on nostanut syytteet mittavasssa kymmenien poikien hyväksikäyttöjutussa, jota aletaan käräjöidä 11. lokakuuta.

Jutussa on rikosnimikkeinä 26 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, 12 seksuaalipalvelujen ostamista nuorelta henkilöltä, yli 20 yritystä ostaa seksuaalipalveluita nuorelta henkilöltä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien hallussapitoja, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen sekä tupakan myyntirikoksia ja alkoholirikoksia.

– Tapaus on melko harvinainen, mutta on tämän laajuisia juttuja ollut aiemminkin, syyttäjä Yrjö Reenilä kommentoi tapausta STT:lle.

Poliisin aiemman kertoman mukaan epäilty lähestyi lapsia enimmäkseen Helsingin keskustassa. Mies on mennyt juttelemaan lapsille kasvokkain ja vaihtanut puhelinnumeroja heidän kanssaan. Miehen epäillään välittäneen lapsille pääasiassa nuuskaa ja pyytäneen maksuksi rahaa tai seksuaalissävytteisiä tekoja, kuten kuvia ja koskettelua.

Syytteiden nostamisesta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Tuomittu useita kertoja

STT uutisoi helmikuussa, että kymmenien poikien hyväksikäytöstä epäilty mies on tuomittu aiemmin ainakin kolme kertaa yhteensä kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Ensimmäinen tuomio on jo vuodelta 1996. Kahdella viimeisellä kerralla hän näyttää jatkaneen lasten hyväksikäyttöä pian vankilasta vapauduttuaan. Hän on vaihtanut nimeään ainakin kahdesti.

Vuonna 2009 mies sai neljä vuotta vankeutta useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, kuvien levittämisestä sekä seksuaalipalvelujen ostamisesta ja sen yrityksestä nuorelta.

Joulukuussa 2010 mies pääsi ehdonalaiseen vapauteen noin puolitoista vuotta sen jälkeen, kun hänet oli tuomittu.

Myöhemmästä tuomiosta ilmenee, että hän syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön seuraavan kerran vain kuukauden päästä päästyään ehdonalaiseen.

Nykyisin viisikymppinen mies tuomittiin vuonna 2012 raiskauksista ja lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista viiden ja puolen vuoden vankeuteen.