Suosittu tubettaja Tuure Boelius tunnustaa, että ainakin yksi video hävettää jälkeenpäin rankasti: “Minkä nettiin laittaa, se ei koskaan lähde sieltä pois”

Tuure Boeliuksen vlogilla YouTubessa on lähes 150 000 seuraajaa. Joskus on kuitenkin tullut tehtyä hittivideo, joka hävettää niin paljon, ettei sitä pysty itse katsomaan.

tubettajat
Suosittu tubettaja Tuure Boelius: "Tiettyjä videoitani en pysty katsomaan enää jälkeenpäin"
Suosittu tubettaja Tuure Boelius: "Tiettyjä videoitani en pysty katsomaan enää jälkeenpäin"

Tuure Boelius aloitti videoblogin tekemisen 14-vuotiaana. Jo vuodessa blogi keräsi jo yli 68 000 seuraajaa. Päätoiminen vloggaaminen on pitänyt nyt 17-vuotiaan nuoren miehen kiireisenä.

– Koko ajan pitäisi tehdä uutta ja kiinnostavaa sisältöä ja keksiä, mikä olisi nyt se uusi viraalihitti. Muutaman kerran on osunut kultasuoneen.

Viraalihitin tunnistaa muun muassa siitä, että muut tubettajat kopioivat saman idean. Hyvänä esimerkkinä Boelius muistaa koulun Wilma-merkintöihin perustuneen videonsa.

– Olin ylä-asteella – en nyt sanoisi hulttio – mutta tuli vähän pelleiltyä. Tein videon jossa luin Wilma-merkintöja itsestäni, siitä tuli hitti, jonka monet kopioivat omiin blogeihin.

Sen videojulkaisun kautta Boelius totesi, että minkä nettiin laittaa, sitä ei saa koskaan saa sieltä pois.

– Silloin ajattelin, että ei minua yhtään hävetä myöntää, että olen vähän sekoillut. Nyt yksi päivä yritin katsoa sitä videota, ja en kyllä pysty enää. Ja ajattelin, että ei kauhea, että olen voinut tuolla tavalla olla!

Tubettaja on oma pomonsa ja luova johtaja

Videoblogin tekeminen antaa Boeliuksen mukaan avoimet mahdollisuudet tehdä mitä vain.

– Omalla kanavalla ei ole mitään raameja siitä, mitä voi tehdä. Tai jos sellaiset on, minä päätän ne itse. Vain mielikuvitus on rajana.

Boelius kuuluu monen muun tubettajan tavoin YouTube-verkostoon, joka muun muassa myy mainostilaa ja mahdollistaa päätoimisen tubettamisen. Sisältövastuu on tubettajalla.

– Olen itseni pomo ja luova johtaja. Se on aika siistiä.

Musiikki kiinnostaa enemmän kuin tubettaminen

Viime vuosina Boelius on suuntautunut yhä enemmän musiikkialalle. Ja sieltä löytyvät myös tulevaisuuden haaveet.

– Minä en oikeasti enää tiedä, mitä vielä voisin saavuttaa YouTubessa. Tietyt virstanpylväät olen jo saavuttanut: 100 000 tilaajaa meni jo, olen voittanut palkintoja, miljoona videon näyttökertaa menee rikki ihan kohta. On sellainen olo, että mitä nyt seuraavaksi. Musiikissa taas on ihan järjettömät mahdollisuudet.

Katso Tuure Boeliuksen koko haastattelu Yle Areenassa.