Presidentti Trump tukee edelleen Kavanaugh'ta korkeimman oikeuden tuomariksi

Twitterissä USA:n presidentti Donald Trump antoi selkeän tukensa Brett Kavanaugh'lle.

Brett Kavanaugh
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump..
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump..Chris Kleponis / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut tukevansa ehdokastaan Brett Kavanaugh'ta korkeimman oikeuden tuomariksi. Trump kertoi tuestaan pikaviestipalvelu Twitterissä sen jälkeen, kun Kavanaugh oli antanut tunteja kestäneen todistuksensa senaatin oikeuskomitealle.

Trump tviittasi, että "Kavanaugh'n todistus oli voimakas, rehellinen ja vaikuttava". Trumpin mukaan todistus osoittaa Amerikalle juuri sen, miksi hän nimitti Kavanaugh'n.

Trumpin mukaan ”demokraattien tapa etsiä ja tuhota on häpeällistä, ja tämä prosessi on ollut täydellinen häpeä ja pyrkimys viivyttää, estää ja vastustaa. Senaatin on äänestettävä! hän totesi.

Kavanaugh oli yöllä Suomen aikaa senaatin oikeusvaliokunnan kuultavana seksuaalisyytösten vuoksi. Ainakin kolme naista on väittänyt, että nuorempana Kavanaugh ahdisteli heitä seksuaalisesti.

Brett Kavanaugh
Brett KavanaughMichael Reynolds / EPA

Ennen Kavanaugh'ta Christine Blasey Ford todisti hänen häirinneen häntä lukioikäisenä. Kavanaugh oli kuultavana Fordin jälkeen ja hän kielsi voimakkaasti, että hän olisi pahoinpidellyt ketään seksuaalisesti. Lisäksi hän sanoi, että demokraatit yrittävät pilata hänen elämänsä.

Senaatin oikeusvaliokunnan on tarkoitus äänestää perjantaina siitä, suosittellaanko Kavanaughin nimittämistä eteenpäin koko senaatille.

Korjattu 28.9. 2018 kello 18.56: Alemmassa kuvassa oli aiemmin väärä henkilö. Nyt kuvassa on Brett Kavanaugh.

Lue myös:

Kavanaugh väittää ahdistelusyytöksiä mustamaalaukseksi – "Aion todistaa puhdistaakseni nimeni"

Tuomariehdokas Kavanaugh vakuutti syyttömyyttään kyynelehtien, ei aio luopua ehdokkuudesta ahdistelusyytöksistä huolimatta – Yle seurasi

Christine Ford syyttää Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariehdokasta vakavasta seksuaalisesta ahdistelusta – näin hän aikoo todistaa tänään

Senaatti valmistautuu poikkeukselliseen näytelmään – Näitä 5 asiaa kannattaa seurata Kavanaugh'n ja Fordin kuulemisessa

Yhdysvalloissa jo kolmas nainen astui julkisuuteen syyttämään korkeimman oikeuden tuomariehdokasta seksuaalisista väärinkäytöksistä

Senaatin komitea äänestää Trumpin tuomariehdokkaasta perjantaina

Lähteet: AP, AFP, STT