Ostoskeskuksessa raju tulipalo – savu haisee laajasti Lahdessa

Palon sammutus- ja jälkisammutustyöt vievät Mukkulassa vielä useita tunteja. Savu haisee voimakkaasti Lahden keskustassa asti.

tulipalot
Mukkulan ostoskeskuksen palaneet rauniot
Mukkulan ostoskeskuksen tulipaloa sammutettiin vielä perjantaiaamuna.Mikko Tuomikoski / Yle

Mukkulan ostoskeskuksessa on ollut raju tulipalo aamun aikana.

Ostoskeskuksen idänpuoleinen osa on kärsinyt pahoja vaurioita. Rakennuksessa olevat apteekki ja ruokakauppa säästynevät pahemmilta vaurioilta.

Sammutustyöt ovat yhä käynnissä ostoskeskuksen tiloissa. Pelastuslaitos sai hälytyksen Ritaniemenkadulle aamuneljän aikaan.

Noin 3 500 neliön huoneistosta on tuhoutunut jo noin 500 neliötä. L-mallisessa kiinteistössä on ruokakauppa, apteekki ja ravintola. Ravintolan tilat ovat pahoin vaurioituneet, niitä ei voida pelastaa.

tulipalo lahdessa
Yle

Tiettävästi kukaan ei ole loukkaantunut palossa. Rakennuksessa ei ollut ketään pelastushenkilöstön tullessa paikalle. STT:n mukaan palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Palon sammutus- ja jälkisammutustyöt vievät vielä useita tunteja. Palopaikalta tulee runsaasti savua lähialueille. Pelastuslaitos tiedottaa, että palosta kulkeutuu savua myös Lahden keskustaan.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä.

Mukkulan koulu pysyy suljettuna

Tulipalon vuoksi Mukkulan koulun pysyy perjantaina suljettuna. Lahden kaupunki tiedotti aamulla, että Mukkulassa koulupäivä on peruttu, koska palosta tulee niin runsaasti savua koulun suuntaan.

Jos koululle tulee perjantaina oppilaita, heille järjestetään toimintaa esimerkiksi retken muodossa.

Alueen päiväkodit toimivat muuten normaalisti, mutta Mukkulan esikoululaiset siirtyvät täksi päiväksi Kilpiäisten päiväkotiin.

Ihmisiä katsomassa Mukkulan ostoskeskuksen tulipaloa Lahdessa
Ihmisiä katsomassa Mukkulan ostoskeskuksen tulipaloa LahdessaSamuli Ikäheimo / Lehtikuva