Poliisi ampui Siilinjärvellä liikkuneen suden

Poliisipartio ampui pienikokoisen nuoren naarassuden yöllä.

Siilinjärvi
Poliisiauto ja poliisi viljapellon laidalla.
Poliisi ja virka-apua antavat metsästäjät etsivät sutta torstaina.Matti Myller / Yle

Poliisi on lopettanut Siilinjärven keskustassa liikkuneen suden. Hätäkeskukseen ilmoitettiin myöhään illalla sudesta havainto, jonka perusteella poliisipartio meni Räisälän alueelle.

Puolen yön jälkeen susi tuli Räisäläntien varrella passissa olleen poliisipartion eteen ja poliisi pääsi ampumaan suden parinkymmenen metrin etäisyydeltä konepistoolilla.

Poliisin mukaan susi on pienikokoinen nuori naaras ja se oli normaalissa ravitsemustilassa. Päällisin puolin susi vaikutti terveeltä. Poliisi lähettää suden tutkittavaksi Elintarviketurvallisuusvirastoon Ouluun.

Susi liikkui Siilinjärvellä samalla Radantauksen ja Räisälän alueella noin kolmen vuorokauden ajan. Sitä yritettiin metsästää aiemmin kahdesti.

Poliisi kiittää sudesta ilmoitetuista havainnoista, jotka auttoivat merkittävästi poliisia sekä aiemmin metsästäjiä suden etsinnässä.

Poliisi päätti suden lopettamisesta, koska susi ei poistunut alueelta vaan jäi liikkumaan tiheästi rakennettuun ympäristöön ja aiheutti vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle.

Juttua täydennetty sudesta saaduilla tarkemmilla tiedoilla klo 8.53.