1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi paikka lumien varastointiin Rovaniemelle?

Nykyinen paikka mäkikeskuksen ja pujottelurinteiden välissä on jyrkässä rinteessä, mikä vaikeuttaa työkoneiden toimintaa ja lumitykeistä lähtevä jääkidepilvi haittaa mäkihyppääjiä.

Rovaniemi
hiihtolatu
Rovaniemellä pitäisi päästä hiihtämään jo parin viikon kuluttua. Kuva ei ole tuore vaan arkistokuva aiemmalta talvelta.AOP

Säilöttävän lumen paikkaa halutaan muuttaa Rovaniemellä. Kaupunki selvittää, voitaisiinko lunta varastoida jatkossa golf-kentän huoltotien varteen. Paikka olisi melko lähellä nykyistä lumivarastoa.

Nykyinen paikka mäkikeskuksen ja pujottelurinteiden välissä on jyrkässä rinteessä, mikä vaikeuttaa työkoneiden toimintaa. Lisäksi lumitykeistä lähtevä jääkidepilvi haittaa mäkihyppääjiä.

Toimialajohtaja Antti Lassila Rovaniemen kaupungilta sanoo, että lumivaraston paikka on vaihtunut useasti mutta uudesta paikasta halutaan pysyvä. Vielä ei ole varmuutta siitä, kun maksaa uuden lumivaraston rakentamisen.

– Se pitää selvittää erikseen. Meillä on sopimus, että Lapin urheiluopisto, Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy maksavat lumetuksen. Nykyinenkin varasto on kaupungin maalla, Lassila sanoo.

Säilölumi tehdään lumitykeillä tammi-maaliskuussa ja säilötään sahanpurukerroksen alle huhtikuussa. Säilölumesta tehdään ensilumenlatu Ounasvaaralle. Edellistalven lumista tehtävä latu aiotaan avata parin viikon kuluttua.

Lue seuraavaksi