1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sillat

Logomon kävelysillan valmistuminen viivästyy jälleen – ratapihan yli pääsee vasta loppukesästä 2019

Logomon kävelysillan valmistumisaikataulu ja loppuhinta ovat muuttuneet jo monta kertaa.

sillat
Jousi
Logomonsillan pitäisi valmiina näyttää tällaiselta. Silta on hyvin valaistu ja sen seinät ovat lasiset.VR TRACK OY LIGHTING DESIGN COLLECTIVE CEDERQVIST & JÄNTTI ARKKITEHDIT

Turun kaupungin rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää sanoo, että Logomon kävelysillan lopullista valmistumisaikaa on vaikea arvioida. Syynä on se, että laskelmat ja suunnitelmat sillan tukitornien ja pääkannattimien osalta ovat vielä kesken.

– Tämän vuoksi on vähän huono veikata, mutta ensi vuoden loppukesästä silta pitäisi olla siinä kunnossa, että yli voi kävellä.

Junaliikenne sujunee katkotta

Logomon kävelysillan tukitornien pystytys on tarkoitus aloittaa vuoden vaihteen tienoilla. Myöhemmin keväällä on vuorossa pääkannattimien asennus.

Tällaista siltaa ei ole aiemmin Suomessa tehty ja haluamme varmistaa, että se toimii niin kuin on suunniteltu.

Jukka Mäenpää

– Osat tulevat valmiina konepajalta, ne vain kootaan paikan päällä, Mäenpää kertoo.

Mäenpää arvioi, että työt ratapiha-alueella saadaan pääsääntöisesti tehtyä niin, että junaliikennettä ei tarvitse katkaista.

– Tähän pyritään. Jos henkilöliikenne joudutaan katkaisemaan, järjestetään bussikuljetus päärautatieaseman ja Kupittaan aseman välille.

Mutkikas rakenne

Logomon kävelysillan piti alunperin valmistua vuoden 2018 lopulla. Sen jälkeen valmistumisaikaa lykättiin muutamalla kuukaudella, ja nyt siis puhutaan loppukesästä 2019.

Jukka Mäenpään mukaan syynä lykkäyksiin on Logomonsillan mutkikas rakenne.

– Tällaista siltaa ei ole aiemmin Suomessa tehty. Haluamme varmistaa, että se toimii niin kuin on suunniteltu.

Myös kävelysillan kustannukset ovat muuttuneet suunnitelmien edetessä. Alkuperäinen kustannusarvio oli kahdeksan miljoonaa euroa. Tämän hetkisen arvion mukaan silta maksaa 12 miljoonaa.

Lue lisää:

Turun Logomon silta sai urakoitsijan - rakentaminen alkaa elokuussa

Logomon uuden kävelysillan hinta kasvoi jälleen – lisäykset ja korjaukset kasvattivat kustannusarviota neljällä miljoonalla eurolla

Miltä puolen miljardin elämyskeskus voisi näyttää? Viisi visiota kisaa Turun ratapiha-alueen mullistamisesta

Lue seuraavaksi