Mukkulan ostoskeskuksen palon tuhojen hinta vielä selvittämättä – kiinteistönomistaja ei näe estettä uudelleenrakentamiselle

Lahtelaisen Mukkulan ostoskeskuksen pahiten palaneen siiven omistaja selvittää vakuutusyhtiön kanssa menetysten laajuutta.

Ostoskeskuspalo
Mukkulan ostoskeskuksen rauniot
Mikko Tuomikoski / Yle

Mukkulan ostoskeskuksen pahiten palaneen osan omistaja ei vielä perjantaina osannut arvioida taloudellisia vahinkoja. Kiinteistö Oy Keskus-Mukkulan hallituksen puheenjohtaja Jukka Ekman kävi katsomassa iltapäivällä tilannetta ostoskeskuksella vakuutusyhtiön edustajan kanssa.

Osa Mukkulan ostoskeskuksesta tuhoutui aamuyöllä syttyneessä tulipalossa. Palaneissa tiloissa toimi useita liikkeitä, muun muassa kaksi ravintolaa ja kukkakauppa.

Uusi nousu haaveissa

Ravintola Nissen yrittäjä Tiina Rantamäki sai tiedon yrityksen tilojen tuhoutumisesta aamuyöllä. Monen paikallisen asukkaan kantapaikassa toiminta on rullannut viime aikoina hyvin.

– Tässä on vähän itketty, naurettu ja oksenneltu ja mietitty, miten tästä jatketaan, Rantamäki kuvaili tuntojaan aamupäivällä Mukkulassa.

Rantamäki oli kuitenkin toiveikas Nissen jatkon suhteen.

– Nukutaan muutama yö. Sen jälkeen lyödään leuka rintaa kohti ja lähdetään uusiin koitoksiin. Veri vetää yrittäjyyteen, ja jos vaan kaikki hyvin menee, niin eiköhän Nisse siitä vielä nouse jollain muotoa, yrittäjä toteaa.

Kiinteistö Oy Keskus-Mukkulan hallituksen puheenjohtaja Jukka Ekman pitää täysin mahdollisena, että palaneiden tilojen tilalle rakennettaisiin uudet.

– En näe sille mitään estettä, hän sanoo.

Pakkaamattomat ruoat marketista roskiin

Osa ostoskeskuksesta kärsi vain savuhaitoista. Liikekeskuksen toisessa osassa toimiva Mukkulan S-Market on kiinni perjantain. Lauantaina S-Market on kuitenkin avoinna jälleen normaalisti.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja Taina Penttisen mukaan kauppa on kärsinyt hajuhaittoja, mutta paikalla käyneet terveysviranomaiset ovat antaneet luvan kaupan avaamiseen lauantaina.

Kaupassa olleet pakkaamattomat elintarvikkeet hävitetään.

Nuorisotila illalla auki

Mukkulan ostoskeskuksella sijaitsee myös Lahden kaupungin nuorisotila. Kaupunki kertoi perjantaina iltapäivällä Twitterissä, että nuorisotila on normaalisti auki.

– Samalla tarjotaan nuorille mahdollisuus keskustella tapahtuneesta, tviitissä todetaan.