Tanskan jättipoliisioperaatio: Armeijahelikopteri etsii epäiltyjä Fynin saarella – paikalla useita poliiseja ja ambulansseja

Tanskan poliisi ei ole edelleenkään kertonut julkisuuteen, mistä suuroperaatiossa on kyse ja mistä vakavasta rikoksesta takaa-ajettavaa kolmikkoa epäillään.

Tanska
Öresundin silta
Öresundin silta Tanskan ja Ruotsin välissä.Johan Nilsson / EPA

Tanskassa poliisi jatkaa edelleen koko perjantain kestänyttä suuroperaatiota tavoittaakseen kolme henkilöä, joiden epäillään liittyvän vakavaan rikokseen.

Perjantai-iltana rynnäkkökiväärein ja luotiliivein varustautuneet poliisit haravoivat aluetta lähellä Espenin kaupunkia, joka sijaitsee Tanskan kolmanneksi suurimmalla Fynin saarella.

Tanskan yleisradioyhtiö DR:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan paikalla on poliisien lisäksi useita ambulansseja ja lukuisat koirapartiot tekevät etsintää maastossa. Armeijan helikopteri ja drooni tutkinut aluetta ilmasta käsin.

Tanskan poliisi ei ole edelleenkään kertonut julkisuuteen, mistä suuroperaatiossa on kyse ja mistä vakavasta rikoksesta kolmikkoa epäillään.

Ruotsalaisen Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan operaatio liittyy sieppaustilanteeseen, mutta vahvistusta asialle ei ole saatu.

Tehotarkastukset jatkuvat teillä ja Kööpenhaminan lentokentällä

Aiemmin perjantaina poliisi ilmoitti löytäneensä ruotsalaiskilvissä olleen, ilmeisesti epäillyn kolmikon käyttämän Volvon. Poliisi ei kuitenkaan paljastanut, mistä auto löytyi.

Iltapäivällä poliisi sulki kaikki meri- ja maayhteydet Tanskan pääsaarelle Själlandiin. Sulku koski niin lauttayhteyksiä, kuin myös liikennettä silloilla ja rautateillä.

Yhteydet olivat poikki sekä Ruotsin että Saksan suuntiin, sekä naapurisaarille Fyniin, Lollandiin ja Falsteriin. Kööpenhaminan ja Malmön välisen Juutinrauman sillan liikenne oli katkaistu Ruotsin suuntaan.

Liikenneväylät avattiin myöhemmin, mutta poliisi tarkastaa yhä kaikki ajoneuvot. Tarkistuksia tehdään myös Kööpenhaminan lentokentällä.

Tanskan suurimmat saaret eristettiin poliisioperaatiossa – etsitty auto löydettiin

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus