Karille ajanut sisävesilaiva evakuoitiin Akaassa – Aamulehti: Matkustajat Ilves-faneja

Laivassa oli 24 ihmistä ja tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Sisävesialukset
Kartta, Jumusensalmi
Yle Uutisgrafiikka

Sisävesiristeilijä M/S Tampere on ajanut karille Vanajaveden Jumusensalmella Akaassa. Pelastuslaitoksen mukaan laivassa oli 19 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Laiva oli matkalla Hämeenlinnasta Tampereelle, kun se ajautui matalikolle Jumusensalmen länsipuolella toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Karilleajo sattui hieman puoli kahdentoista jälkeen lauantai-iltana.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan matkustajat ja osa miehistöstä evakuoitiin yhden aikaan aamuyöllä ja he pääsivät jatkamaan Tampereelle linja-autolla.

Aamulehden mukaan matkustajat olivat Tampereen Ilveksen faneja (siirryt toiseen palveluun), joita laiva oli kuljettanut Tampereelta Hämeenlinnaan seuraamaan Ilveksen ja HPK:n välistä ottelua.

Laivassa ei pelastuslaitoksen mukaan todettu vuotoa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Jari Niemisen mukaan poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Muokattu klo 5.54: Korjattu tapahtumapaikka. Jumusensalmi on osa Vanajavettä eikä Pyhäjärveä, jossa karilleajo ensimmäisten tietojen mukaan tapahtui.

Lähteet: STT