Hyppää sisältöön

Elon Musk ja Tesla sopivat petossyytteet 40 miljoonalla dollarilla – Musk eroaa Teslan hallituksen puheenjohtajan paikalta

Eteläafrikkalaistaustainen miljardööri voi kuitenkin jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Elon Musk on muun muassa avaruusaluksia valmistavan Space X:n ja sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja. Kuva: Ben MacMahon / EPA

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ja hänen johtamansa yhtiö ovat sopineet maksavansa yhteensä 40 miljoonan dollarin korvaukset ajaakseen alas liittovaltion nostaman oikeusjutun arvopaperipetoksesta. Yhtiö ja toimitusjohtaja kumpikin maksavat 20 miljoonaa dollaria eli reilut 17 miljoonaa euroa.

Sopimuksen mukaan Musk joutuu myös eroamaan yhtiön hallituksen puheenjohtajan paikalta ainakin kolmen vuoden ajaksi, mutta hän voi jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Yhdysvaltain arvopaperikomissio SEC tiedotti sopimuksesta vain kaksi päivää sen jälkeen, kun se ilmoitti aikeistaan haastaa Musk oikeuteen.

Arvopaperikomission mukaan mukaan toimitusjohtaja ja yhtiön suuromistaja Musk antoi Twitterissä vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja elokuussa. Tviitin mukaan hän olisi varmistanut rahoituksen Teslan ostamiseksi ulos pörssistä 420 dollarilla per osake.

Teslan osakekurssi nousi lähes 11 prosenttia, mutta on laskenut sen jälkeen 25 prosenttia.

.
.