Valkoisen talon ”spin doctor” Kellyanne Conway sanoo kokeneensa seksuaalista häirintää

Conway sanoo kokevansa myötätuntoa häirinnän urheja kohtaan.

Valkoinen talo
Kellyanne Conway televisiohaastattelussa Valkoisessa talossa 3. elokuuta.
Kellyanne Conway televisiohaastattelussa Valkoisessa talossa 3. elokuuta.Chris Kleponis / EPA

”Vaihtoehtoisiin faktoihin” liittyvästä lausunnostaan tunnetuksi tullut Valkoisen talon neuvonantaja Kellyanne Conway paljasti sunnuntaina, että on joutunut seksuaalisen häirinnän uhriksi.

Conway kertoi asiasta ollessaan uutiskanava CNN:n ”State of the Union” -ohjelmassa (siirryt toiseen palveluun)toimittaja Jake Tapperin haastateltavana. Ohjelmassa hän puolusti Brett Kavanaugh’n tuomarinimitystä ja totesi, että sen vastustajat politisoivat nimitystä ja yrittävät kääntää sen ”#MeToo-kampanjan kokoontumiseksi”. Conwayn mukaan media kohtelee häirinnän urheja eri tavoin ja heidän poliittisiin näkökulmiinsa perustuen.

– Tunnen suoraan sanottuna suurta myötätuntoa seksuaalisen ahdistelun ja häirinnän ja raiskauksen uhreja kohtaan, Conway sanoi ja selvitti kurkkuaan.

– Minä olen seksuaalisen ahdistelun uhri, Conway jatkoi kertomatta yksityiskohtia siitä, milloin ja miten hän on joutunut ahdistelun kohteeksi.

Tiedosta yllättynyt Tapper pahoitteli asiaa Conwaylle.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen kuullut sinun puhuvan tällaisesta henkilökohtaisesta asiasta, ja olen pahoillani.

"Älä aina vedä Trumpia kaikkeen"

Sen jälkeen Tapper huomautti, että Conway työskentelee kuitenkin Trumpin hallinnossa, vaikka useat naiset ovat syyttäneet presidenttiä häirinnästä. Conwayn mielestä sitä ei pidä yhdistää Kavanaugh'n tapaukseen eikä etenkään siihen mitä hänelle itselleen tapahtui.

– Älä aina vedä Trumpia kaikkeen, mitä tässä maailmankaikkeudessa tapahtuu. Se on virhe numero yksi, Conway sanoi.

Conwayn mielestä kaikkia häirintäsyytöksiä esittäviä naisia on kuultava tasapuolisesti. Hän kuitenkin arveli, että syytöksiä käytetään myös poliittisena aseena.

Conway, 51, on ollut Trumpin hallinnon näkyvimpiä kasvoja ja toisin kuin moni muu, hän on onnistunut säilyttämään työpaikkansa koko myrskyisän virkakauden ajan.

Hän tuli monelle tutuksi tammikuussa 2017, kun Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sean Spicer oli puolustanut Trumpin vääräksi todistettua väitettä siitä, että hänen virkaanastujaistensa yleisömäärä oli kaikkien aikojen suurin. Conway sanoi tuolloin Spicerin esittäneen "vaihtoehtoisia faktoja".

Lähteet: AP, STT, AFP