Juva Rokkaa -festarit kuopataan

Viime kesän festarit tuottivat tappiota, kun sää ei suosinut tapahtumaa.

festivaalit
Läheltä
Yle

Surkea festarisää ajoi Juva Rokkaa -festarit tiensä päähän. Kuusi kertaa leirintäalueella järjestetty tapahtuma oli tarkoitus järjestää vielä ensi kesänä, mutta taustajoukot päättivät elokuun lopussa toisin.

– Kesän sää Juva Rokkaa -alusviikolla ja viikonloppuna vaikutti tulokseen negatiivisesti. Masentava keliennuste lamaannutti ennakkolippujen myynnin. Huono keli vaikutti myös sekä porttimyyntiin että anniskelumyynteihin. Lopulta olosuhteista tuli arktiset ja tuotto ei vastannut etukäteisodotuksia. Tämän vuoksi jouduin hakemaan Jii Pee Events Oy:n konkurssiin. Päätös ei ollut helppo, mutta se oli pakko tehdä, sanoo Jukka Petäjä.

Juva Rokkaa-promoottori Vesa Kontiainen kertoo, että vielä heinäkuun alussa pohdittiin festarien tekemistä ensi vuodelle ja hän kartoitti tapahtumaviikonlopun ajankohdan sekä varasi esiintyjät.

– Alkujaan meillä oli ideana tehdä vielä vuoden 2019 tapahtuma, eikä muuta. Menneen kesän tappiollinen tulos vauhditti päätöstä ja lopulta järki voitti tunteen. Harmi, että meillä oli ensimmäistä kertaa festarien aikaan karut olosuhteet, vaikka kesä muuten oli mitä hienoin kelien puolesta, kertoo Vesa Kontiainen.

Molemmat korostavat päätöksen olleen erittäin vaikean ja raskaan, mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut. Miehet kiittävät yleisöä, yhteistyökumppaneita, esiintyjiä ja muita tahoja.

– Juva Rokkaa oli hieno tapahtuma ja kuusi vuotta sitä teimme suurella sydämellä, tunteella ja järjellä. Nyt se on tullut tiensä päähän. Ei pidä surra, mitä ei enää ole vaan pitää iloita siitä mitä on ollut kuuden vuoden ajan.