Iran ampui ohjuksia Syyrian alueelle – kosto Iranissa tehdystä paraati-iskusta

Iranin presidentti Hassan Rouhani on vannonut "murskaavansa" paraatiin tehdyn iskun syylliset.

Iran
Voimakkaat valoviivat lähtevät maasta ja valaisevat vuorta, savu seuraa valoa.
Iranin vallankumouskaarti julkaisi kuvia, joiden se kertoo olevan ohjusiskusta Syyriaan äärijärjestö Isisiä vastaan.Sepah News / EPA

Iran on kertonut tehneensä iskuja Syyriaan. Iranin armeijan mukaan kyseessä oli vastaisku Iranissa tehtyyn paraati-iskuun.

Elokuun loppupuolella Ahvāzissa yli 20 ihmistä kuoli hyökkäyksessä sotilasparaatia ja sen katsojia vastaan. Iskun tekijäksi ilmoittautui terroristijärjestö Isis.

Myös Ahvāzin alueella toimiva arabiseparatistijärjestö ilmoitti olevansa iskun tekijä. Iranin johto on syyttänyt iskun järjestämisestä Yhdysvaltain tukemia Persianlahden maita.

Iranin vallankumouskaartien mukaan maanantaisen ohjusiskun kohteena oli Ahvāzin iskusta vastuussa olevien päämaja Syyriassa.

– Iskimme useilla ohjuksilla terroristien päämajaan. Tietojemme mukaan useita terroristeja sekä heidän johtajiaan on kuollut, kertoi vallankumouskaarti.

Iranin vallankumouskaarti julkaisi myös kuvia iskustaan.

Iranilaisen uutistoimisto Farsin mukaan ohjukset osuivat lähelle Syyrian rajalla sijaitsevaa Abu Kamalin kylää. Myös Syyrian sotaa tarkkaileva ihmisoikeusjärjestö raportoi voimakkaista räjähdyksistä alueella.

Lue lisää:

Tanskan ulkoministeri varoittaa seurauksista, jos Iranin iskun tekijöillä on yhteyksiä Tanskaan

Iranissa hyökkäys sotilasparaatiin vaatinut 29 kuolonuhria – Iran syyttää vihollisiaan

Lähteet: AFP, Reuters, STT