1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nordea

Nordean pääkonttori siirtyi Suomeen – pankkijätti on nyt samalla viivalla eurooppalaisten kilpailijoiden kanssa

Pankkikonserni Nordean muutto Ruotsista Suomeen on nyt virallisesti toteutettu. Konsernijohtaja Casper von Koskull sanoo, että muutto pankkiunionin jäsenmaahan on merkittävä askel konsernin muutoksessa.

Nordea
Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull Nordean kellonsoittotilaisuudessa Helsingin Pörssitalossa 1. lokakuuta.
Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull Nordean kellonsoittotilaisuudessa Helsingin Pörssitalossa 1. lokakuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Nordea kehuu, että se on yksi Euroopan suurimmista ja vahvimmista pankeista. Muutolla pankkiunionin sisälle varmistetaan pankille oikeudenmukainen, vakaa ja ennakoitavissa oleva säätely-ympäristö.

– Nyt olemme samalla viivalla eurooppalaisten kilpailijoidemme kanssa. Tämä mahdollistaa meille parhaat edellytykset kasvaa ja kehittää palvelujamme. Tämä on iso satsaus, konsernijohtaja Casper von Koskull selvittää. Hän korostaa ennen kaikkea vakauden merkitystä.

Kaikilla Nordean kotimarkkinoilla eli Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa asiakkaiden päivittäinen pankkiasiointi jatkuu, kuten ennenkin. Välittömästi mikään ei muutu.

– Kotipaikan siirto ei vaikuta siihen, miten ja missä yksittäisiä asiakkaita koskevat päätökset tehdään. Olemme aivan yhtä lähellä asiakkaitamme kuin olemme aina olleet, von Koskull sanoo.

Lue seuraavaksi