Valtion työntekijöille uusi etätyötila Kuopioon

Senaatti-kiinteistöjen tiloissa on jatkossa tarjolla toimistotilaa kymmenelle työntekijälle hallinnon alasta riippumatta.

Kuopio
Monitilatoimisto.
Matti Myller / Yle

Valtionhallinnon työntekijöille tulee Kuopiossa uudenlainen toimistotyömahdollisuus.

Senaatti-kiinteistöt -yhtiön tiloissa on jatkossa tarjolla toimistotilaa hallinnon alasta riippumatta kymmenelle valtion työntekijälle. Tiloissa voi etätyöskennellä esimerkiksi Kuopiossa satunnaisesti käyvä työntekijä.

Senaatti-kiinteistöt on kokeillut jo viime talvesta lähtien samantyyppistä tilamallia Helsingissä. Siellä uusi malli on otettu hyvin vastaan.

Toimitusjohtaja Jari Sarjon mukaan monet virasot ovat olleet kiinnostuneita yhteiskäyttötiloista. Sarjo sanoo, että monitilatoimistoissa koko organisaation suorituskyky on tutkimusten mukaan selvästi parempi kuin perinteisessä huonetilatoimistossa.

Senaatti-kiinteistöt on tuonut vuokralaistensa käyttöön monitilatoimistoja viimeisen neljän vuoden aikana. Samalla on saatu säästöjä tilakuluissa jopa 180 miljoonaa euroa.

Valtiolla on nykyisin yli 50 000 toimistotyöntekijää. Heistä noin 14 000 eli runsas neljännes työskentelee monitilatoimistoissa. Näissä tiloissa on perinteistä avokonttoritilaa ja myös vetäytymis- ja neuvottelutilaa.

Uudella työmallilla halutaan edistää yhteisöllisyyttä. Toimitusjohtaja Jari Sarjon mukaan uusia yhteiskäyttötiloja tulee lisää ainakin suurempiin kaupunkeihin.

Juttua täydennetty kello 15.58 toimitusjohtaja Jari Sarjon kommenteilla.