1. yle.fi
  2. Uutiset

PS Kemi aloitti kunnianhimoisen kampanjan taloustilanteensa parantamiseksi: 100 000 euroa neljässä viikossa

Seura yrittää saada taloutensa kuntoon, jotta jalkapallon Ykkösen lisenssineuvottelut olisivat tukevammalla pohjalla.

Veikkausliiga
PS Kemi ja RoPS kohtasivat Kemin Sauvosaaressa 21.6.2018.
Risto Koskinen / Yle

Veikkausliigasta putoava PS Kemi on aloittanut kunnianhimoisen varainkeruukampanjan. Jalkapalloseura kertoo tiedotteessaan, että rahojen keruulla tavoitellaan pohjaa Ykkösen lisenssihakemukselle. PS Kemin putoaminen jalkapallon miesten Ykköseen varmistui sunnuntaina.

PS Kemi on avannut verkkosivuilleen neljä viikkoa kestävän tukikampanjan, jolla seuran on tarkoitus kerätä kannattajiltaan 100 000 euroa.

PS Kemin toiminnanjohtaja Jarkko Ruhanen kertoo tiedotteessa, että edellisen liigakauden kustannuksia on pystytty karsimaan ja taloustilannetta oikaisemaan, mutta edelleen on tehtävää.

– Virheistä on opittu, tämä tilikausi tulee olemaan olennaisesti parempi kuin kaksi edellistä, mutta silti miinusmerkkinen. Siihen tietysti vaikuttavat myös loppukauden toimet.

Esimerkiksi kevään evakkopelit Rovaniemellä ja Oulussa ovat aiheuttaneet joukkueelle kymmenien tuhansien eurojen lisämenot ja tulojen menotukset, tiedotteessa kerrotaan.

Konkurssia ei pidetä järkevänä vaihtoehtona

Ruhasen mukaan seuran on etsittävä säästöjä useasta paikasta ja muutettava toimintakulttuuria. Konkurssia hän ei näe järkevänä vaihtoehtona.

– Siinä kaikki jäisivät nuolemaan näppejään, niin velkojat, omistajat, pelaajat kuin junioritkin.

– Putoaminen Ykköseen ei ole maailmanloppu, se antaa meille mahdollisuuden hiljentää hieman tahtia, kerätä voimia, rakentaa toimintaa ja organisaatiota niin, että saamme vakiinnutettua vähintään Ykkösen tason.

Ruhasen mukaan myös ensi kauden pelaajabudjettia supistetaan.

– Ensi kauden joukkueen rakentaminen aloitetaan lähiaikoina.

PS Kemi on ollut talousvaikeuksissa aiemmin muun muassa maksamattomien verojen vuoksi.

Seura on uudistanut kauden aikana valmennustaan. Kuusi vuotta PS Kemin valmennuksessa mukana ollut Jari Åhman luopui tehtävästään kesken kauden ja valmennusvastuun otti heinäkuussa skotlantilainen David Hannah ja apuvalmentajana aloitti skotlantilainen Jordan Tait.

Lue seuraavaksi