Pienet leipomot kaipaavat tiloja Kajaanin keskustasta

Kajaanin keskustassa liiketilat ovat pääsääntöisesti suunniteltu muuhun käyttöön kuin leipomo- tai pitopalvelutiloiksi.

Kajaani
Vuokrattavia liiketiloja mainostava kyltti.
Tyhjät liiketilat ja vuokratilojen etsijät eivät täysin kohtaa Kajaanissa.Antti Karhunen / Yle

Kajaanin keskustaan on lyhyen ajan sisällä perusteilla kaksi uutta lounaspaikkaa, mutta tyhjiä liiketiloja on keskustassa edelleen reilusti tarjolla. Tällä hetkellä yrittäjien tarpeet eivät näytä kohtaavan tarjolla olevien kiinteistöjen kanssa.

– Koen, että tällä hetkellä keskustassa kaivattaisiin tiloja pienille leipomo- ja pitopalveluyrityksille. Minulta kysytään tosi usein vinkkejä kiinteistöistä, joissa olisi keittiö elintarveyritystä varten, sanoo leipuri-kondiittori Ulla Svensk.

– Kajaanin keskustaan haluaisi moni yrittäjä perustaa esimerkiksi lounasravintolan, mutta sellaiseen toimintaan tarvittavat kiinteistöt ovat todella tupella, jatkaa Svensk.

Kajaanin keskustassa liiketilat on pääsääntöisesti suunniteltu muuhun käyttöön kuin leipomo- tai pitopalvelutiloiksi.

– Tämän tyyppiseen toimintaan vaaditaan monesti aika suuria rakennusteknisiä muutoksia kuten rasvanerotuskaivot, erillinen ilmastointi ja niiden rakentaminen on kohtuullisen kallista, sanoo OPKK:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Hyyryläinen.

– Vuokralaiset eivät useasti ole valmiita itse näitä kustantamaan ja näin ei myöskään silloin vuokrasuhdetta muodostu, kertoo Hyyryläinen.