Monitoimihalliin löytymässä ulkopuolista rahaa – Jarva: "Meitä on lähestynyt kotimainen taho"

Mahdollinen sijoittaja on ottanut yhteyttä kaupunkiin. Uudelle monitoimihallille on kaksi vaihtoehtoa sijoituspaikaksi, joko Kisapuisto tai Lappeenrannan keskusta.

Tapahtumahallit ja -areenat
Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
Jarva uskoo, että Lappeenrannan hallihankkeeseen löytyy ulkopuolisia sijoittajia.Yle

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan kaupunkia on lähestynyt kotimaisia sijoittajia, jotka ovat kiinnostuneita monitoimihallin rahoittamisesta. Jarva ei paljasta mahdollisia rahoittajatahoja.

– Suomalaisten ihmisten lähestymisiä on tässä tapahtunut. Meitä on lähestytty, kommentoi Jarva.

Uusi monitoimihalli rakennettaisiin joko keskustaan tai Kisapuistoon. Hintalappu Kisapuisto-vaihtoehdossa olisi 42 miljoonaa ja keskustassa 50 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kaupunki etsii mahdollisia rahoittajia hallihankkeelle, ettei se joudu yksin maksamaan veronmaksajien kukkarosta kallista areenaa.

Kaupunginvaltuusto päättää kokouksessaan lokakuun lopussa kilpailutuksen aloittamisesta.

SaiPa-HIFK 16.9. Lappeenrannan kisapuistossa. SaiPan kultakypärä David McIntyre on juuri tehnyt 2-0- maalin.
Muun muassa Saipa pelaisi kotipelinsä uudessa hallissa.Heli Mälkiä / Yle

Mitä kalliimpi projekti, sitä kiinnostavampi

Kaupunginjohtaja Jarvalla on luottamus, että Lappeenrannan monitoimihalli kiinnostaa rahoittajia. Hän mainitsee esimerkkeinä Jyväskylän Hipposhankeen ja Tampereen uuden hallin, joihin ulkopuolista rahoitusta on löytynyt.

Jarvan mukaan rahoittajien kiinnostusta kasvattaa hallia ympäröivä kokonaisuus. Monitoimihallin ympäriltä on löydyttävä rakennusoikeutta ulkopuolisten rahoittajien saamiseksi.

– Kun aletaan puhua yli 100 miljoonan euron hankkeesta, se herättää jo enemmän kiinnostusta sijoittajissa, uskoo Jarva.

Kaupunginjohtaja kertoo, ettei pelkkä monitoimihallin rakentaminen herättäisi kiinnostusta sijoittajissa. Kokonaisuuteen pitää kuulua asuntorakentamista ja liiketiloja.

– Semmoinen pitää olla, joka toimii seitsemän päivää viikossa, ynnää kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sijoittajien ansaintalogiikkaa.