Porin Otsolan työilmapiiri tulehtunut – osapuolet syyttävät toisiaan

Työhyvinvointiin liittyvät ongelmat Otsolan setlementtiyhdistyksessä Porissa ovat jatkuneet jo pitkään.

setlementtiliike
Otsola-kyltti talon seinässä.
Otsolan henkilöstön ja johdon välille on syntynyt vakava luottamuspula.Lore Korpelainen/ Yle

Otsolan setlementtiyhdistyksessä Porissa johto ja osa henkilöstöstä on ajautunut vakavaan luottamuspulaan. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on saanut kesällä valvontapyynnön eli kantelun Otsolan johdosta. Kantelu koskee työntekijöiden työhyvinvointia.

Otsolan setlementin hallitus pitää väitteitä perättöminä ja on antanut kantelijoille varoitukset.

Myrskyn silmässä on ollut etenkin Otsolan nuorisotyö, joka on nyt loppunut.

Otsolan kansalaisopiston ja Sänttis-nuorisotyön taustalla oleva yhdistys on Suomen setlementtiliiton jäsen. Otsolan setlementillä on noin kymmenen vakituista työntekijää.

Osapuolet täysin eri mieltä

Ylen saamien tietojen mukaan osa Otsolan henkilöstöstä syyttää johtoa työpaikkakiusaamisesta. Setlementtiliitossa Otsolan tilannetta on seurattu huolestuneena.

– Otsolan henkilökunta kokee aika yksimielisesti, että setlementin toiminnanjohtaja ja hallitus eivät ole noudattaneet hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Johto on ollut myös haluton käsittelemään henkilöstön pahoinvoinnin syitä, toteaa liiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Otsolan johto kiistää syyllistyneensä henkilöstön häirintään.

– Väitteet ovat olleet niin loukkaavia, että niistä on jouduttu tekemään tutkintapyyntö poliisille. Asia on päinvastoin. Johtoa on häiritty pitkään ja järjestelmällisesti, toteaa toiminnanjohtaja Alexander Bruk.

Asia on päinvastoin. Johtoa on häiritty pitkään ja järjestelmällisesti.

Alexander Bruk

Ristiriidat kärjistyvät Sänttikseen

Johdon ja henkilöstön ristiriidat kärjistyivät jälleen viime viikolla, kun yhdistyksen hallitus päätti luopua Sänttis-toiminnasta ja irtisanoa sen kaksi työntekijää.

Sänttis on veikkausvoittovaroin tuettua toimintaa, joka keskittyy 10-16 -vuotiaiden sekä heidän vanhempiensa hyvinvoinnin edistämiseen.

Otsolan setlementin toiminnanjohtaja ja hallitus eivät ole noudattaneet hyvää henkilöstöpolitiikkaa

Pentti Lemmetyinen

Setlementtiliito olisi halunnut jatkaa toimintaa, jolla sen mukaan on onnistuttu vahvistamaan nuorten hyvinvointia.

– Perustimme uuden yhdistyksen, joka olisi ollut valmis ottamaan toiminnan hoitaakseen, mutta Otsola kieltäytyi siirtämästä toimintaa ja rahoitusta vedoten toiminnan kannattamattomuuteen, sanoo Lemmetyinen.

Otsolan johdon mukaan Sänttiksen lopettaminen ei liity työilmapiiriongelmiin. Vuodesta 2012 kokeiltu toimintamalli on Brukin mukaan kehittynyt sellaiseksi, että nuorten kohtaamiseen kasvokkain on käytetty vain pieni murto-osa nuorisotyöntekijöiden henkilötyötunneista.

– Näiden kontaktityötuntien yksikköhinta on ollut kohtuuton. Sänttiksen osuus Otsolan kaikista asiakaspalvelutunneista on ollut alle viisi prosenttia. Sänttis on käytännössä jo loppunut ilman työnantajan päätöstä.

Otsola erotetaan liitosta?

Setlementtiliiton mukaan Otsolan johto on ollut hyvin haluton hakemaan asiaan ratkaisua yhteisen pöydän ääressä, vaikka liitto on tätä pyytänyt.

– Johto on ollut haluton allekirjoittamaan setlementtisitoumusta, jossa jäsen sitoutuu ottamaan liitolta vastaan apua häiriötilanteessa. Tämä tarkoittaa sitä, että liittokokous joutunee vakavasti pohtimaan, voiko Otsola jatkaa liiton jäsenenä, sanoo Lemmetyinen.

Otsolan mukaan liitto yrittää kiristää otettaan Otsolasta. Setlementtien joukossa on Brukin mukaan muitakin yhdistyksiä, jotka suhtautuvat kriittisesti setlementtisitoumuksen viimeisimpään päivitykseen.

– Paikallisyhdistykset ovat täysin itsenäisiä toimijoita. Liiton yritys puuttua sivusta sisäisiin vaikeuksiimme ei ole asiallista, kun liitto ei ole vuosikymmeniin osallistunut toimintaamme millään tavalla, toteaa Bruk.