Suomestakin liikennöinyt lentoyhtiö Primera Air konkurssiin – ei vaikutusta suomalaisten lomalentoihin

Yhtiö on lentänyt Suomesta ainakin matkatoimisto Matkavekan tilauslentoja.

lentoliikenne
Primera Air yhtiön Boeing 737 -kone laskeutumassa Las Palmasin lentokentälle.
Primera Air yhtiön Boeing 737 -kone laskeutumassa Las Palmasin lentokentälle.Fabrizio Gandolfo / Getty Images

Lentoyhtiö Primera Air hakeutuu konkurssiin, kertoo Tanskan yleisradio DR (siirryt toiseen palveluun). Lentoyhtiön hallitus kertoo yhtiön Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun) yrittäneensä pitkään varmistaa yhtiön pitkäaikaisrahoitusta.

– Koska emme päässeet pankin kanssa yksimielisyyteen siltarahoituksesta, meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hakeutua konkurssiin, yhtiön hallitus kirjoittaa Facebookissa.

Hallituksen mukaan Primera Air on kärsinyt vakavista talousvaikeuksista jo kahden vuoden ajan. Muun muassa yhtiön pitkänmatkan lentojen aloituksen kerrotaan kangerrelleen koneiden toimitusten viivästyttyä.

Primera Air on lentänyt myös Suomesta ainakin matkatoimisto Matkavekan tilauslentoja. Matkavekka on ollut osa pohjoismaista Primera Travel Groupia vuodesta 2006.

Lennot korvattu toisen yhtiön koneella

Matkavekan mukaan Primera Airin konkurssi ei vaikuta heidän asiakkaittensa lentohin. Primera Airin koneen piti lennättää matkustajia tiistaina aamulla kemistä Portugalin Algarveen. Konkurssiin menneen lentoyhtiön kone on kuitenkin korvattu toisen yhtiön koneella.

– Matkavekka on saanut hyvin nopealla aikataululla korvaavan koneen lentämään syksyn maakuntasarjaa huomisesta tiistaiaamusta alkaen ja Matkavekan asiakkaille on tulossa hyvin vähäisiä vaikutuksia, kertoo Matkavekan kaupallinen johtaja Tiina Saari.

Saaren mukaan maanantai-iltana kaikkia asiakkaita on pyritty informoimaan lentoyhtiön vaihdoksesta. Kemistä Algarveen lähtevä lento toteutuu hänen mukaansa aivan normaalisti.

Matkavekalla on ollut käytössä maakuntalentoja varten Primera Airin koneen lisäksi kaksi muuta lentoyhtiötä ja nyt Primera Air on korvattu uudella lentoyhtiöllä. Saari sanoo, että konkurssilla on siten vain vähäisiä vaikutuksia Matkavekan syksyn lentoihin.

Uutista on päivitetty klo 21.03 ja 21. 28: Lisätty tietoja yhtiön hallituksen lausunnosta Facebookissa sekä täydennetty uutista Matkavekan antamilla tiedoilla.