Metsäteollisuusyritys vetoaa työntekijöihinsä lakkoilussa irtisanomissuojasta: "Meillä ei ole 37 vuoden historiamme aikana lomautettu tai irtisanottu henkilöstöä"

Ammattiliittojen edustajien mukaan työtaistelutoimet ovat ainoa keino, jolla voidaan vaikuttaa hallituksen suunnitelmiin heikentää pienten yritysten työntekijöiden irtisanomissuojaa.

lakot
Puupino.
Ismo Pekkarinen / AOP

Työntekijät menevät keskiviikkona lakkoon myös useissa yrityksissä Pohjois-Savossa.

Useiden ammattiliittojen järjestämällä lakolla vastustetaan hallituksen kaavailemaa irtisanomislain uudistamista. Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n osalta lakkoon osallistuu 15 elintarvikealan työpaikkaa. Niiden joukossa on iisalmelainen juomayhtiö Olvi.

– Laki kohtelee ihmisiä eriarvoisesti. Se ei vain mene oikeustajuun, että pienemmissä työpaikoissa, joissa jo muutenkin tuntuu olevan enemmän ongelmia, avattaisiin portti helpommaksi irtisanoa ihmisiä, SEL Itä-Suomen aluesihteeri Veijo Kukkonen selventää.

Pohjois-Savossa lakko koskee Olvin lisäksi Iisalmessa Normetia, Ponssen Vieremän tehdasta, Stora Enson Varkauden viilupuu eli LVL-tehdasta ja sahaa, Keitele Timberiä ja Keitele Wood Productsia sekä kuopiolaista Bella-Veneitä.

Tapaus olisi nopeasti ratkaistu, jos lakiesitys vedettäisiin kokonaan pois.

Veijo Kukkonen

– Päivän tuotanto menetetään, ja lakko viivästyttää koneiden toimitusta asiakkaille. Torstaina palataan takaisin töihin ja lähdetään kirimään takamatkalta uudemman kerran, metsäkonevalmistaja Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren toteaa.

Kaivos- ja tunnelilaitevalmistaja Normetin toimitusjohtajan Robin Lindahlin mukaan yhden päivän lakon vaikutukset voidaan kiriä loppuvuoden aikana.

– Jos työtaistelutoimet jäävät siihen ja tilanne muutoin normalisoituu, niin päivän tuotannon pysäyttämisen aiheuttama aukko voidaan paikata loppuvuonna. Jos taas tulee pidempiä katkoksia tuotantoon, niin se alkaa vaikuttaa jo liikevaihtoon. Meillä on tilauskirjat täynnä, Lindahl painottaa.

"Toivoisin työntekijöiltä vastavuoroisuutta"

Keitele Groupin toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio ei osaa vielä arvioida lakon vaikutuksia puunjalostusyhtiön tuotantoon. Hän kertoo, että Keitele Timberin ja Wood Productsin työntekijöitä on kannustettu tulemaan töihin lakosta huolimatta.

– Meillä ei ole 37 vuoden historiamme aikana lomautettu tai irtisanottu henkilöstöä, vaikka on ollut taloudellisesti vaikeampia vuosia. Toivoisin työntekijöiltä vastavuoroisuutta ja ymmärrystä, Kylävainio sanoo.

Hänen mukaansa yrityksille ei saisi koitua haittaa lakosta, joka on kohdistettu hallituksen toimia vastaan.

– Tämä on sellainen asia, jossa hallituksella on päätösvalta. Toimien pitäisi kohdistua hallitukseen eikä yrityksiin. Lakko ei saisi vaikuttaa kentällä yhtään millään lailla.

Jos tulee pidempiä katkoksia tuotantoon, se alkaa vaikuttaa jo liikevaihtoon.

Robin Lindahl

Pelkästään Teollisuusliiton työnseisauksen piirissä on noin 22 000 työntekijää. Liiton Savo-Karjalan aluepäällikkö Hannu Savolainen arvioi, että Pohjois-Savossa lakon piirissä 1 000–1 500 työntekijää.

Hänen mukaansa työntekijöillä ei ole muita keinoja vaikuttaa hallitukseen.

– Ei tämä meillekään ole miellyttävä toimenpide, mutta miten muuten työntekijät voisivat reagoida? Emme me voi hallitusta lakkoon laittaa.

Myös SEL:n Veijo Kukkonen tähdentää, ettei työtaistelutoimia ole lähtökohtaisesti kohdennettu yrityksiä vastaan.

– Nämä toimenpiteet on kohdistettu sellaisiin yrityksiin, joilla on sananvaltaa valtiovaltaan päin. Viestiä voi antaa hallitukselle. Tapaus olisi nopeasti ratkaistu, jos lakiesitys vedettäisiin kokonaan pois.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa päiväkoteihin

Poliittisen lakon lisäksi useilla aloilla on jo voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi maanantaina.

Kuopion yliopistollisen sairaalan mukaan JHL:n työtaistelusta ei ole odotettavissa välittömiä vaikutuksia sairaalan toimintaan. JHL:n Itä-Suomen aluepäällikkö Pia Malkin mukaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi alkaa näkyä esimerkiksi päiväkodeissa myöhemmin.

– Jos henkilöstö on mitoitettu oikein, toimet eivät vaikuta. Jos taas henkilöstöä on liian vähän, asia on toinen. Viime keväänä meillä oli ylityö- ja vuoronvaihtokielto sopimusneuvotteluja vauhdittamassa. Tuolloin joistakin päiväkodeista ilmoitettiin vanhemmille, että lapsi pitäisi hakea kello 16, koska myöhemmin ei ole hoitajia, Malkki kertoo.

Hallitus kertoi tänään laskevansa kevennetyn irtisanomissuojan rajan kymmeneen työntekijään ja lyhentävänsä henkilöperusteisen irtisanomisen karenssin 90 päivästä 60 päivään.

JHL vaatii yhä irtisanomislain valmistelun lopettamista. Myös esimerkiksi SAK:n hallitus on jo aiemmin todennut, että keskiviikon työtaistelutoimet voidaan perua vain, jos hallitus peruu esityksen kokonaan.

Lue myös: Hallitus alentaa irtisanomislain rajan kymmenen työntekijän yrityksiin, karenssi lyhenee 60 päivään – keskiviikon lakot toteutuvat

Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen: poliittisia lakkoja pitäisi rajoittaa

Työtaisteluilmoituksia tipahtelee lisää – OAJ ja Talentia ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon ensi viikolla, SAK ei näe edellytyksiä neuvotella

Näin lakko sekä ylityö- ja vuoronvaihtokiellot vaikuttavat: liikenteessä vuoroja voi jäädä ajamatta ja kauppojen hyllyillä voi olla koloja