Kuorma-auto töytäisi lasta Helsingissä – kuljettaja pakeni paikalta

Poliisi kaipaa havaintoja tilanteen silminnäkijöiltä.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Kuorma-auto töytäisi polkupyörällä liikkunutta alle 10-vuotiasta lasta viime viikon perjantaina Helsingin Itä-Pakilassa. Poliisin mukaan kuljettaja pakeni paikalta törmäyksen jälkeen. Turma sattui yhden aikaan iltapäivällä Yhdyskunnantien ja Urkurintien risteyksessä.

– Lapselle ei aiheutunut tilanteessa fyysisiä vammoja, mutta hänen polkupyöränsä vaurioitui pahoin. Silminnäkijän mukaan kuorma-auton kuljettaja nousi autosta, siirsi lapsen polkupyörän pois kuorma-auton alta ja jatkoi matkaa kohti Tuusulanväylää, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala tiedotteessa.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennepakona tieliikenteessä. Poliisi pyytää kuljettajaa ilmoittautumaan ja toivoo myös sivullisten havaintoja.

Silminnäkijähavaintojen mukaan kuorma-autossa oli turkoosi/lila hytti ja valkoinen lava, jossa teksti ”vaihtolava.fi”. Oikean eturenkaan takana oli metallinvärinen polttoainetankki. Kuljettaja oli tummahiuksinen mies, jolla oli päässään lippis.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset vihjeet sähköpostilla osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 0295 417 931.